Life&style
Instagram pretplate

Instagram uvodi pretplatu na ekskluzivni sadržaj: Influenceri će sada moći zarađivati i od svojih pratitelja

  • Nakon ostalih društvenih mreža i platformi i na Instagram stiže program pretplata
  • Zasad je tek u testnoj fazi, no uskoro će biti omogućen većem broju influencera i kreatora sadržaja
  • Njima će dati mogućnost da svojim pretplatnicima naplaćuju mjesečne naknade u zamjenu za ekskluzivan sadržaj

Instagram će uskoro dopustiti svojim korisnicima mogućnost pretplate na njihove najdraže influencere i stvaratelje sdaržaja za pristup ekskluzivnom sadržaju.

Ova društvena mreža ovaj projekt trenutno isprobava na vrlo malom broju kreatora i influencera, točnije njih deset, uključujući košarkašicu Sedonu Prince i olimpijsku gimnastičarku Jordan Chiles.

U svojoj blog objavi, Instagram je najavio kako je test pretplate počeo 19. siječnja 2022., a više će influencera biti dodano tijekom sljedećih tjedana. Instagram je kreatorima omogućio i biranje cijene pretplate na njihov sadržaj, koja se kreće od 0,99 dolara do 99,99 dolara mjesečno.

Zapravo, pretplatnici će mjesečno plaćati pristup sadržaju koji će biti dostupan samo njima, poput live videa i Instagram priča. Također će dobiti i ljubičastu značku pored svojeg imena koja će kreatorima na koje su pretplaćeni pokazivati njihov status. Iz Instagrama su za TechCrunch rekli kako Instagram neće uzimati dio od prihoda influencera i kreatora koji će zaraditi putem pretplata “barem do 2023.”

Možda vas zanima Već sad je jasno - ovo će biti najpopularniji trendovi za izgled fotografija na Instragramu u 2022. Rubrika Life&style Life&style

Na Facebooku ovakva vrsta pretplata aktivna je još od 2020. i pomogla je kreatorima sadržaja stvoriti održiva poslovanja uz potporu njihove zajednice, stoji na Instagram blogu.

Uz Instagram pretplate influenceri i stvaratelji sadržaja mogu ostvariti bolju povezanost sa najvjernijim pratiteljima i povećati svoje mjesečne prihode uz pomoć ekskluzivnog sadržaja koji će pružiti svojim pretplatnicima.

Glavni direktor Instagrama, Adam Mosseri opisao je Instagram pretplate kao “jedan od najboljih načina” za influencere da ostvare i povećaju prihode. Mark Zuckerberg osnivač i izvršni direktor Facebooka, odnosno Mete, u čijem je vlasništvu i Instagram, na svojem je Facebook napisao kako je “uzbuđen nastaviti graditi alate za kreatore da mogu živjeti od stvaranja sadržaja i kreativnog rada i pružiti te alate što većem broju kreatora uskoro”.

Iako je Facebook pretplate uveo prije Instagrama, nije bio prvi. Program pretplata već u ponudi imaju Twitter, pod nazivom Super Follows, ali i platforme poput Patreona pa čak i OnlyFansa, koje sve omogućuju kreatorima sadržaja da svojim pretplatnicima naplaćuju ekskluzivan sadržaj, baš kao što će to sad priliku imati i stvaratelji sadržaja na Instagramu.

Možda vas zanima Bambi poza, dvostruki trokut... uz ove profi trikove lako je napraviti savršenu Instagram fotku Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0