Life&style
inspired by croatia

@inspiredbycroatia preporuka: blogerica Olivia otkrila nam je najdraže lokacije, restorane, izletišta

  • Hrvatska je prepuna predivnih mjesta koja vrijedi posjetiti, posebno tijekom ljeta
  • Maleni gradići, vrhunski restorani i kafići te prirodne ljepote samo su dio onog u čemu možemo uživati diljem Hrvatske
  • Na jednom mjestu donosimo ti sjajne preporuke za posjet blogerice Olivije Loren, koja stoji iza bloga @inspiredbycroatia!

Svima nam je poznato koliko je naša zemlja bogata prirodnim ljepotama, ali i vrhunskom gastronomskom ponudom. Kroz najbolja mjesta koja moraš posjetiti ovog ljeta, a neka od njih možeš i tijekom ostatka godine, provela nas je blogerica i influencerica Olivia Loren.

Olivia je rođena u SAD-u, no od 2014. živi u Hrvatskoj te kroz svoj blog i na profilima na društvenim mrežama želi svima približiti ono najbolje od Hrvatske. Olivia dijeli najbolje od života i putovanja u Hrvatskoj, a s nama je podijelila svoje preporuke za 10 mjesta koja u Hrvatskoj ne smiješ propustiti posjetiti za predivne doživljaje i uspomene.

U nastavku ti donosimo Olivijine preporuke kojima se možeš inspirirati za sljedeći izlet!

Eko Škoj

"OPG Eko Škoj nudi nevjerojatan autentični gastronomski doživljaj, iskustveno jedan od najboljih na Korčuli. Restoran se krije u malom pitoresknom selu Žrnovo, na samo nekoliko minuta vožnje od grada Korčule. Vlasnici će te dočekati kao da si dio njihove obitelji ili prijatelja, a na tanjuru ćeš okusiti stoljetnu tradiciju kroz svježe pripremljena jela koja poslužuju na terasi svoje kamene kuće. Obitelj uzgaja i vlastito povrće te začinsko bilje koje neposredno prije termičke obrade ubiru iz svog vrta. Također, pripremaju domaći liker od ruže, sirup od kadulje te mnoge druge organske proizvode. Ovo je daleko najbolji eko-turizam koji možeš posjetiti i sigurno nećeš pogriješiti posjetom ovog mjesta."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Eko Škoj (@eko.skoj)

Grožnjan

"Slatki kameni gradić jedan je od onih mjesta prema kojima nećeš ostati ravnodušna. Grad umjetnika, boja i glazbe smjestio se na brežuljku u središnjoj Istri te je neizostavan prilikom istraživanja bogatstava hrvatskog poluotoka. Prepusti se romantici krivudavih kamenih ulica koje skrivaju detalje u kojima će svaki prolaznik pronaći dio sebe. Bilo da si zaljubljenica u umjetnost ili samo znatiželjan prolaznik, mjesto će ti zauvijek ostati u sjećanju te ćeš mu se uvijek htjeti ponovno vraćati. Nakon istraživanja skrivenih uličica, uživaj u gastronomskim užicima s pogledom na maslinike i vinograde koji okružuju ovo predivno mjesto."

preporuke mjesta za posjetiti u Hrvatskoj | Autor: Pr/@inspiredbycroatia Pr/@inspiredbycroatia Grožnjan

Villa Robinson II Možda vas zanima Ove 3 robinzonske kućice u uvali na Braču odvojene su od civilizacije i mogu se unajmiti za savršen odmor Rubrika Life&style Life&style

Lokrum

"Posjetiš li Dubrovnik, svakako rezerviraj jedan dan svog putovanja za istraživanje obližnjeg otoka Lokruma. Ovo prekrasno netaknuto mjesto idealno je za opuštanje i uživanje u zvukovima prirode i mora. Preporučujem pješačenje stazom oko otoka kako bi se vidjele znamenitosti, botanički vrtovi i rijetke životinje koji su stalni stanovnici ovog mjesta. Južna strana otoka nudi neponovljivu prirodnu kulisu koju možeš iskoristiti za stvaranje najljepših uspomena."

preporuke mjesta za posjetiti u Hrvatskoj | Autor: Pr/@inspiredbycroatia Pr/@inspiredbycroatia Lokrum

Mađerkin Breg

"Mađerkin Breg u Međimurju nudi spektakularan krajolik koji izgleda kao poznate rižine terase koje možeš pronaći na Baliju u Indoneziji. Jedina prava razlika je u tome što su međimurske terase pune vinove loze! Vožnjom vijugavim vinskim cestama predivnog krajolika dolazi se do pogleda koji seže na 4 države - Austriju, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku. Na vrhu brda otkri vrhunska vina Vinarije Štampar te saznaj zašto baš svi žele uhvatiti trenutak zalaska sunca. Za savršen jednodnevni izlet iz Zagreba, spoji posjet Mađerkinom Bregu s ručkom u obližnjem restoranu Terbotz!"

preporuke mjesta za posjetiti u Hrvatskoj | Autor: Pr/@inspiredbycroatia Pr/@inspiredbycroatia Mađerkin Breg

Blue Lagoon (Drvenik Veli)

"Plava laguna, smještena između otoka Drvenika Velog i dva manja otoka, jedno je od najljepših mjesta za kupanje na Jadranu. Ova zadivljujuća plitka laguna iz godine u godinu mami sve veći broj nautičara koji joj se svaki put vraćaju, poglavito zbog njezine očaravajuće tirkizne nijanse. Mirna uvala pogodna je za plivanje, ronjenje te upoznavanje predivnog morskog svijeta."

Franka (Trogir)

"Ušuškan u povijesnim ulicama grada Trogira, Franka je relativno novi restoran koji vodi simpatična mlada obitelj koja će te ugostiti kao da si kod njih doma. Tamo možete uživati u tradicionalnim dalmatinskim jelima s modernim prizvukom. Preporučujem ovo mjesto ako žudiš za promjenom tipične obalne restoranske scene. Gastronomska čarolija na tanjuru uvjetovana je svježim namirnicama tako da možeš biti sigurna da će sve što probaš biti otkriće za tvoje nepce."

preporuke mjesta za posjetiti u Hrvatskoj | Autor: Pr/@inspiredbycroatia Pr/@inspiredbycroatia restoran Franka, Trogir

Seosko domaćinstvo Ficovic

"Seosko domaćinstvo Ficović san je svakog ljubitelja morskih delicija. Smješten je na samoj obali u malom mjestu Hodilje u blizini Stona na poluotoku Pelješcu. Ovaj restoran može se pohvaliti najsvježijim plodovima mora koje ćeš ikada okusiti. Odabirom svježih kamenica, ili onih na buzaru nećeš pogriješiti, a posebno iskustvo je vidjeti kako se iste povlače iz kristalno čistog mora te onda tkroz nekoliko trenutaka stižu na tvoj tanjur. S obzirom na to da je restoran doslovno na plaži imaš jedinstvenu priliku za potpuni doživljaj koji južna Dalmacija može ponuditi."

preporuke mjesta za posjetiti u Hrvatskoj | Autor: Pr/@inspiredbycroatia Pr/@inspiredbycroatia Seosko domaćinstvo Ficović

Kava37 (Split & Hvar)

"'Kava' okuplja sve istinske zaljubljenike u ovaj najpopularniji napitak na svijetu. S lokacijama u Splitu i na Hvaru, postali su prepoznatljivi svim domaćim, ali i stranim gostima. Iako je lokacijski malo izvan utabanih staza, estetika će te oduševiti."

preporuke mjesta za posjetiti u Hrvatskoj | Autor: Pr/@inspiredbycroatia Pr/@inspiredbycroatia Kava37

"Proizvod je ovdje vrhunske svjetske klase, baristi su obrazovani i iznimno ljubazni, a kava se poslužuje u najljepšim ručno izrađenim keramičkim šalicama. Ovo je definitivno jedna od najboljih šalica kave koju ćeš popiti u cijeloj Hrvatskoj."

preporuke mjesta za posjetiti u Hrvatskoj | Autor: Pr/@inspiredbycroatia Pr/@inspiredbycroatia Kava37

Plaža Dubovica

"Plaža Dubovica nalazi se na dobro skrivenom mjestu na južnoj strani otoka Hvara. Ova plaža privlači poglede posjetitelja koji joj se približivaju od strane mora, ili pak onih koji dolaze s kopna, nepreglednim prilazima. Stanovnici otoka 'ljubomorno' čuvaju ovaj raj, iako iz godine u godinu privlači sve više turista koji uživaju u kristalno čistom moru te samoj uvali koja je jedinstvena."

preporuke mjesta za posjetiti u Hrvatskoj | Autor: Pr/@inspiredbycroatia Pr/@inspiredbycroatia plaža Dubovica

Kanjon Zrmanje

"Jedno od najljepših, a relativno nepoznatih prirodnih čuda u Hrvatskoj je kanjon rijeke Zrmanje. Veličanstvena rijeka duga je 69 km, teče iz podnožja planine Poštak, probija se kroz stjenoviti teren te se ulijeva u Novigradsko more ostavljajući za sobom krajolik koji oduzima dah. Uputi se na vidikovac 'Pariževačka glavica', uživaj u netaknutoj prirodi i saznaj zašto je tvorac Winnetoua odabrao baš područje kanjona za snimanje svog legendarnog filma. "

preporuke mjesta za posjetiti u Hrvatskoj | Autor: Pr/@inspiredbycroatia Pr/@inspiredbycroatia Kanjon Zrmanje

Možda vas zanima Savršeni bijeg na bajkoviti otok Obonjan Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @inspiredbycroatia

Komentari 0