Life&style

Inspirativna priča o ljepotici iz Gane koja je sanjala bogatog muškarca, a sreću je pronašla u svom selu

  • Hamamat Montie prekrasna je influenserica iz Gane, poduzetnica i nekadašnji model i manekenka koja je 2007. godine pobijedila na izboru za Miss Afrike
  • U medijima ju često nazivaju afričkom božicom, opisom s kojim će se, pogledom na samo nekoliko njenih slika, sigurno većina složiti.
  • Životna priča lijepe Hamamat je zanimljiva i za mnoge žene i samohrane majke inspirativna

Fotografija Hamamat Montie prije nekoliko mjeseci iskočila mi je na Instagramu te sam privučena njenom zapanjujućom ljepotom kliknula na vjerojatno najšareniji i jedan od najljepših profila koje sada pratim na ovoj društvenoj mreži. Hamamat Montie prekrasna je Afrikanka iz Gane koja uglavnom objavljuje fotografije sebe i svoje dvoje djece na kojima prikazuje tradicionalan život u svome rodnom selu. Hamamat izrađuje maslac, lovi ribu, bere voće, a pritom besprijekorno izgleda u svojim veselim, šarenim haljinama, s besprijekornom kožom i savršenim osmijehom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H A M A M A T (@iamhamamat)

Hamamat ima preko milijun pratitelja radi čega definitivno spada u kategoriju uspješnijih influensera. Međutim, njen profil nudi prozor u jedan drugačiji stil života koji nemamo često, ili uopće, prilike vidjeti na društvenim mrežama. Obično ljudi iz afričkih sela gdje žive u  kućicama sa slamnatim krovovima nemaju naviku šerati svoj lifestyle na društvenim mrežama. Zanimalo me više o tome tko je ova ljepotica i influenserica koja, vjerojatno da želi, obzirom na svoj veliki uspjeh na društvenim mrežama, može živjeti ektravagantnijim stilom života, popularnijim kod većine influensera.

Ovo su najslađi influenseri na svijetu! Zaljubit ćeš se u ovih 10 profila preslatkih životinja na Instagramu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H A M A M A T (@iamhamamat)

Brzim googlanjem shvatila sam da je Hamamat već neko vrijeme poznata javnosti te da je 2007. godine pobijedila na miss Universe Afrike. U medijima ju često nazivaju afričkom božicom, opisom s kojim će se, pogledom na samo nekoliko njenih slika, sigurno većina složiti. 

Dok je bila mlada sanjala je o bogatom muškarcu koji će joj pružiti luksuzan život

Od tinejđerskih godina Hamamat se bavi modelingom, a u jednom od intervjua, 33-godišnja afrikanka iz skromnog sela blizu Bolgatange, otvoreno govori o tome kako joj je glavni cilj nakon pobjede na natjecanju ljepote bio bogato se udati i živjeti jedan drugačiji, luksuzniji život. Nedugo nakon što je pobijedila na izboru ljepote, Hammat je upoznala bogatog Finca koji se brzo zaljubio u nju, a ona kaže kako su je čak i obitelj i prijatelji nagovarali da se uda za njega radi novaca. Međutim, unatoč snovima o luksuznijem životu, lijepa manekenka se nije zaljubila u miljardera koji joj je nudio brak te ga je ipak ostavila. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H A M A M A T (@iamhamamat)

"Jednostavno se nisam mogla staviti u kutiju afrikanke koja se udaje za bijelog čovjeka radi novca," uskoro je shvatila Hamamat koja se kasnije udala za drugog muškarca s kojim je dobila dvoje djece. Međutim, ni taj brak nije potrajao i Hamamat je ostala sama s dvoje djece i nešto ušteđevine, nakon čega je brzo shvatila da će se morati sama snaći kako bi osigurala život sebi i djeci. Kako si više nije mogla priuštiti život u gradu, vratila se u svoje rodno selo u Gani te je ponovo počela živjeti sa svojom obitelji u skromnim uvjetima.

"Kad sam se vratila kući, stalno su me podsjećali da sam ja Afrikanka, pa postoje neke stvari koje ne bih smjela raditi, određene ambicije kojima se ne bih trebala zabavljati.To mi je bio problem jer nikad nisam mislila o sebi kao o Afrikanki, nikad o sebi nisam mislila kao o ženi za početak. Za mene je granica bio moj kapacitet, moja sposobnost", napisala je Hamamat u objavi na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H A M A M A T (@iamhamamat)

Hamamat je nastavila biti aktivna na društvenim mrežama gdje bi povremeno dijelila događaje iz svog života, međutim jedan joj je video promijenio daljnji tijek života.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H A M A M A T (@iamhamamat)

2017. godine pokrenula je brend Hamamat African Beauty

Kada je podijelila video u kojem njena obitelj tradicionalno proizvodi i pripravlja shea maslac, nije ni znala kako će upravo to biti početak njenog poslovnog uspjeha te kako će jednog dana sama zarađivati bogatstvo za koje je nekada smatrala da joj može biti dostupno samo ako se uda za bogatog muškarca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H A M A M A T (@iamhamamat)

Video je naišao na veliko zanimanje javnosti i brzo postao viralan, a Hamamat je tu uočila priliku za biznis. 2017. godine pokrenula je brend Hamamat African Beauty te sa članovima svoje obitelji ručno proizvodi shea maslac i prodaje ga, danas već diljem svijeta.

Možda vas zanima Na sniženju smo pronašle jogurt za tijelo s mirisom Božića i - oduševio nas je! Rubrika Beauty Beauty

Brend nudi ručno rađene proizvode za njegu kože koji su izrađeni od 100% prirodnih sastojaka, a Hamamat isporučuje čisti svježe napravljen Shea maslac izravno iz Gane u ostatak svijeta. Potaknuta uspjehom brenda posvetila se društvenim mrežama, a čak je otvorila i muzej maslaca. 

"U selu sve što koristimo na svojoj koži je svježe ručno rađen sheabuter, prirodna ulja, začinsko bilje i sastojci koji su lokalno uzgojeni u Africi. Vjerujemo u čaroliju shea maslaca, također vjerujemo u iscjeliteljske moći autohtonog afričkog bilja i biljaka pa to dvoje miješamo u našim proizvodima", stoji na stranici brenda. Hamamat danas živi i radi u svom rodnom selu, te putem društvenih mreža upoznaje ostatak svijeta s afričkom kulturom, a svojim skincare brendom uzdržava i druge afričke obitelji. 

Photo: Instagram Screenshot

Komentari 0