- Štapići celera, trakice mrkve i zobena kaša? Nema šanse da to stalno jedemo, čak i ako želimo smršavjeti!
- Naime, čak se i zvijezde i modeli poput Hailey Bieber počaste uistinu ukusnim, sočnim, bogatim obrocima
- Donosimo ti recept za pileća krilca po receptu Hailey Bieber, aromatična, sočna, neodoljiva…
Svatko tko prati Hailey Bieber na društvenim mrežama ili je upoznat s njezinom YouTube serijom 'What's In My Kitchen?' zna: mlada poduzetnica i model voli pripremati i dijeliti svoje omiljene recepte. Od proteinske kave do smoothieja i čokoladnih palačinki pa do brazilskog kruha sa sirom - njezina jela odražavaju njezin osobni ukus. Posebno je ponosna na vlastiti recept za pileća krilca: s prepoznatljivom marinadom od mlaćenice i japanskim umakom.
U jednoj epizodi serije Hailey zasuče rukave, uzme kuhaču i pokaže da njezina krilca nisu samo lijepa za oko, nego i ukusna. Dva sata mariniranja i oko 30 minuta u fritezi na vrući zrak definitivno se isplate - rezultat su hrskava, sočna krilca s puno okusa i daškom glamura. Dakle, ako si mislila da supermodeli jedu samo zdrave grickalice, očekuje te prava poslastica: uživanje je dio načina života - a ova krilca su savršen dokaz za to. Ako nemaš fritezu na suhi zrak, možeš ih ispržiti na ulju ili u pećnici s ventilatorom do zlatnožute boje – dobit će koju kaloriju, ali neće izgubiti okus.
Recept za sočna pileća krilca à la Hailey Bieber
Sastojci
Za marinadu:
• 900 g pilećih krilca
• 240 ml mlaćenice
• 1 1/2 žličice omiljene mješavine začina (Vegete ili nekog sličnog)
• 1 žličica češnjaka u prahu
• 1 žličica češnjaka u prahu
• 1 žličica luka u prahu
• 1 žličica crnog papra
Za pohanje:
• 120 g višenamjenskog brašna
• 60 g kukuruznog škroba
• 1 žličica Vegete
• 1/2 žličice luka u prahu
• 1/2 žličice češnjaka u prahu
• 1/2 žličice češnjaka u prahu
• 1/2 žličice soli u prahu
• 1/4 žličice crnog papra
• 2 jaja
Za umak:
• 240 ml japanskog umaka (teriyaki ili neki dostupan umak za roštilj)
• 3 žlice meda
• 1/2 žličice luka u prahu
• ½ žličice češnjaka u prahu
• ½ žličice soli u prahu
• ½ žličice soli s češnjakom u prahu
• ½ žličice soli u prahu
• ¼ žličice crnog papra
• 1-3 žlice srirache (po ukusu)
• kajenski papar (po ukusu)
• svježe nasjeckani mladi luk (po želji)
Foto: YouTube
Priprema
1. Pomiješaj mlaćenicu sa svim sastojcima za marinadu. Dodaj pileća krilca i dobro promiješaj. Pokrij i stavi u hladnjak na najmanje 2 sata.
2. Pomiješaj brašno, kukuruzni škrob i začin za pohanje. Razmuti jaja. Prvo uvaljaj krilca u smjesu od jaja, a zatim ih potpuno prekrij smjesom za pohanje. Stavi na lim za pečenje.
3. Zagrij fritezu na vrući zrak na 190 stupnjeva. Poprskaj krilca sprejom za kuhanje i stavi ih u košaru. Peci 15-20 minuta, okrećući ih svakih 5 minuta i ponovno premaži po potrebi. Povećaj temperaturu na 200 °C i peci još 5-10 minuta, dok ne postanu hrskava.
4. Pomiješaj sve sastojke za umak, dodaj krilca i dobro promiješaj. Začini kajenskim paprom po ukusu.
5. Po želji ukrasi mladim lukom. Uživaj dok su krilca topla!
Foto: YouTube
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.