Life&style

Borovnice i džin zvuče kao zanimljiva kombinacija, osobito u ovoj torti s kojom ispraćamo ljeto

  • Pronašle smo savršen recept za guštanje u toplim danima babljeg ljeta! 
  • Torta snborovnicama, šlagom i džinom doista zvuči neodoljivo
  • Kladimo se da ćeš ovaj recept svrstati među omiljene 

Na sreću, vrijeme nas još uvijek mazi pa uživamo u toplim danima. Ako nisi među sretnicama koji mogu posljednje dane ljeta provesti na moru, onda se barem možeš bogovski počastiti finim desertom. Kombinacija okusa džina s voćnim nadjevom od borovnica u ovoj torti jednostavno je fenomenalna. Donosimo dvije verzije recepta: jedan s alkoholom i jedan bez (ako će jesti mala djeca). Kako god, užitak u svakom zalogaju je zagarantiran! 

Sastojci 

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 50 ml džina 
  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 1 žlica soka od limete
  • 1 žličica kore od limete
  • 200 g brašna
  • 1,5 žličice praška za pecivo
  • 50 g mljevenih badema

*Za bezalkoholnu verziju izbaci džin, i dodaj još 50 ml kiselog vrhnja

Nadjev od borovnica:

  • 200 g zamrznutih borovnica
  • 50 g šećera
  • sok od 1 limete

Za ukras

  • 150 g šećera u prahu
  • 3 žlice džina ( ili soka od limete za bezalkoholnu verziju)
  • 100 g borovnica
  • 1 žličica kore od limete

400 ml vrhnja za šlag

 | Autor: Unsplash/Patrycja Jadach Unsplash/Patrycja Jadach

Banana kruh okruglice Možda vas zanima Banana kuglice s čokoladom zdrav su i ukusan slatki međuobrok ili desert - bez brašna! Rubrika Life&style Life&style

Priprema 

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva te dva kalupa s odvojivim dnom obloži papirom za pečenje.

2. Miksaj jaja sa šećerom, soli i ekstraktom vanilije 4-5 minuta dok ne postanu kremasti. Dodaj kiselo vrhnje, džin, suncokretovo ulje, sok i koru limete te kratko promiješaj. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i kratko umiješaj zajedno s mljevenim bademima. 

3. Ulij smjesu u kalupe za pečenje i peci biskvite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30 minuta. Izvadi ih iz pećnice i ostavi da se potpuno ohlade.

4. Kuhaj borovnice sa šećerom i džinom ili sokom limete dok tekućina gotovo potpuno ne ispari. Prebaci smjesu u drugu posudu i ostavi da se ohladi. Pomiješaj 1 žlicu kukuruznog škroba s malo vode i dodaj borovnicama kako bi se brže zgusnule. 

5. Izmiksaj vrhnje za šlag

6. Izvadi biskvite iz kalupa te svaki prereži vodoravno na pola. Prvi stavi na stalak za tortu i na njega premaži trećinu nadjeva od borovnica. Na to stavi drugi biskvit, pa opet po trećinu kreme, pa biskvit, sve dok ne složiš cijelu tortu.

7. Pomiješaj šećer u prahu sa sokom od limete i prelij tortu glazurom. Za ukras pospi borovnicama i dodaj naribanu koricu od limete. 

 | Autor: Pexels/ cottonbro studio Pexels/ cottonbro studio Foto: Pexels/ cottonbro studio

Možda vas zanima Ovaj kolač od šljiva s maslacem i mrvicama od cimeta neodoljiv je, podsjeća na okuse i mirise bakine kuhinje Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash/Olimpia Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Ociena 10👍