- Pronašle smo savršen recept za guštanje u toplim danima babljeg ljeta!
- Torta snborovnicama, šlagom i džinom doista zvuči neodoljivo
- Kladimo se da ćeš ovaj recept svrstati među omiljene
Na sreću, vrijeme nas još uvijek mazi pa uživamo u toplim danima. Ako nisi među sretnicama koji mogu posljednje dane ljeta provesti na moru, onda se barem možeš bogovski počastiti finim desertom. Kombinacija okusa džina s voćnim nadjevom od borovnica u ovoj torti jednostavno je fenomenalna. Donosimo dvije verzije recepta: jedan s alkoholom i jedan bez (ako će jesti mala djeca). Kako god, užitak u svakom zalogaju je zagarantiran!
Sastojci
Za biskvit:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 ml kiselog vrhnja
- 50 ml džina
- 100 ml suncokretovog ulja
- 1 žlica soka od limete
- 1 žličica kore od limete
- 200 g brašna
- 1,5 žličice praška za pecivo
- 50 g mljevenih badema
*Za bezalkoholnu verziju izbaci džin, i dodaj još 50 ml kiselog vrhnja
Nadjev od borovnica:
- 200 g zamrznutih borovnica
- 50 g šećera
- sok od 1 limete
Za ukras
- 150 g šećera u prahu
- 3 žlice džina ( ili soka od limete za bezalkoholnu verziju)
- 100 g borovnica
- 1 žličica kore od limete
400 ml vrhnja za šlag
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva te dva kalupa s odvojivim dnom obloži papirom za pečenje.
2. Miksaj jaja sa šećerom, soli i ekstraktom vanilije 4-5 minuta dok ne postanu kremasti. Dodaj kiselo vrhnje, džin, suncokretovo ulje, sok i koru limete te kratko promiješaj. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i kratko umiješaj zajedno s mljevenim bademima.
3. Ulij smjesu u kalupe za pečenje i peci biskvite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30 minuta. Izvadi ih iz pećnice i ostavi da se potpuno ohlade.
4. Kuhaj borovnice sa šećerom i džinom ili sokom limete dok tekućina gotovo potpuno ne ispari. Prebaci smjesu u drugu posudu i ostavi da se ohladi. Pomiješaj 1 žlicu kukuruznog škroba s malo vode i dodaj borovnicama kako bi se brže zgusnule.
5. Izmiksaj vrhnje za šlag
6. Izvadi biskvite iz kalupa te svaki prereži vodoravno na pola. Prvi stavi na stalak za tortu i na njega premaži trećinu nadjeva od borovnica. Na to stavi drugi biskvit, pa opet po trećinu kreme, pa biskvit, sve dok ne složiš cijelu tortu.
7. Pomiješaj šećer u prahu sa sokom od limete i prelij tortu glazurom. Za ukras pospi borovnicama i dodaj naribanu koricu od limete.
Foto: Pexels/ cottonbro studio
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.