Life&style

Imamo recept za najfotogeničniji koktel ovog ljeta - Rose Aperol Spritz

Ljeto je i sezona koktela odavno je otvorena, u inat vremenskoj prognozi. Koktel majstori odavno se pripremaju za vrhunac svoje sezone pa su priredili nove koktel poslastice. Ovu smo pronašli na Instagramu i oduševila nas je

Od srca ti želimo da ti je najveća dvojba ovog ljeta odlučiti hoćeš li popiti rose ili Aperol Spritz. U slučaju da jest, upravo smo riješili tvoj posljednji problem. Ljeto je stiglo i koktel majstori postaju sve kreativniji, a nedavno su izumili i Rose Aperol Spritz. Nekoliko koktel majstora već je izbacilo svoje recepte, a mi smo izabrali onaj koji ne sadrži marakuju i ostale nama teško dostupne sastojke.

 

A post shared by Carmen Segattini (@carmensegattini) on

Sastojci ove divote su:

- 3/4 čaše tonika ili mineralne vode

- 1/4 čaše Aperola

- 1/4 čaše soka od limete

- 4 čajne žlice šećera

- 750 ml rose vina (idealno ako je pjenušavo)

- komadi grejpfruta ili crvene naranče (za dekoraciju)

Postupak je, srećom, jednostavan. Sve sastojke potrebno je ubaciti u veliku posubu te mješati sve dok se šećer potpuno ne otopi.  I to je sve. Posluži u čaše napunjene ledom te dekorirajte komadima grejpfruta ili crvene naranče. Poprilično smo sigurni da ćeš oduševiti sve prisutne, a onda ih pustiti da oni tebe razmaze nekim kompliciranijim receptom.

Možda vas zanima Gdje u Zagrebu možeš popiti ovaj IT koktel? Rubrika Life&style Life&style

 

Na Instagramu smo se uvjerili da je ovo uistinu fotogeničan koktel. Kao veliki obožavatelji i rosea i aperola, ne sumnjamo da je ukusan. Dok ne nađemo mjesto na kojem se radi kod nas, potrudit ćemo se pripremiti ga sami.

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0