Life&style

Gdje u Zagrebu možeš popiti ovaj IT koktel?

Znamo da nje nova izmišljotina, Moscow Mule već već desetljećima, primjerice, obožava Oprah Winfrey, no čini se kako su naši ugostitelji tek nedavno uvidjeli vrijednost ove alkoholne čarolije. Na naše veselje!

Nema toga što na ovom koktelu nije posebno. Zanimljiv naziv, cool način na koji se servira (poslužuje se u bakrenoj posudici s hrpom leda, limuna i limete), a i sastojci koji obećavaju tvore zanimljivu mješavinu okusa! Moscow Mule definitivno je novo staro piće koje je unijelo veselje na zagrebačke terase i u kafiće. Pripravlja se od mješavine votke, soka od limete i najbitnijeg sastojka - piva od đumbira koje koktelu zapravo daje specifičan ljutkasti okus. 

Nedavno je kultno okupljalište hipstera, Kino Europa, u svoju ponudu uvelo čak tri verzije Moscow Mulea. Po cijeni od 33 kune u ponudi je klasični koktel Moscow Mule, a po istoj cijeni dolaze i inačica s viskijem (Boston Mule) te u kombinaciji s ginom (London Mule). Koliko god zvuče slasno i te verzije, mi smo i dalje za klasiku.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Isti koktel, po znatno višoj cijeni možeš popiti i u El Toru kod Kvaternikovog trga. Moscow Mule u El Toru košta 70-ak kuna, a poslužuje se na tradicionalan način u bakrenim šalicama. A zašto se slavni koktel poslužuje baš u ovim cool šalicama, za koje će mnogi skeptici reći da je samo trend? Zato što bakar kao i drugi metali zadržava temperaturu duže nego staklo. Dakle, led će se sporije topiti, a ti ćeš duže moći uživati u svom rashlađenom piću.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Možda vas zanima Isprobaj! 7 jednostavnih koktela za doček u stilu Rubrika Life&style Life&style

U zagrebačkom sports baru Brewbites koji slavi američku kulturu Moscow Mule je bio u ponudi još od proljeća prošle godine. Oni svoj koktel pripravljaju uz pomoć Belvedere votke, te ukrašavaju na klasičan način - uz pomoć korica limuna i limete. Cijena? 74 kune! Za još bolji okus pića možeš ručno iscijediti limun ili limetu. Živjeli!

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Photo: Instagram

Komentari 0