Life&style

IKEA slavi 75. rođendan novom (i genijalnom) retro kolekcijom

Jastučićima, foteljama, lampama, stolićima, stolcima i ukrasnim predmetima kolekcija GRATULERA u domu stvara nepogrešivo ozračje 50-ih i 60-ih. Po tipičnim IKEA cijenama

Voliš li dizajn 1950-ih i 1960-ih, koji, usput rečeno, prošlih godina doživljava veliki povratak (hvala našim bakama i pratetama koje su brižljivo čuvale komade kupljene na rate tih godina kad je i jugoslavenski dizajn imao što reći na toj sceni) posebno će razveseliti potez kuće IKEA. Naime, obilježavajući 75. rođendana tvrtke napravljena je vintage kolekcija GRATULERA . U prodaji je od ovog mjeseca, a ima sve što ti treba za unošenje modernog retro štiha u tvoj dom. Primjerice, STRANDMON fotelja (bila je jedan od omiljenih komada Ingvara Kamprada, osnivača kuće) sada se vraća u novoj boji. 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Kolekcija se sastoji od fotelja, kaučeva, stolica, stolića za kavu, sagova i lampi, polica, ali i od manjih komada poput jastučića, šalica, čaša, poslužavnika, svijećnjaka, čaša, ukrasnih predmeta. U prodaji je od ovog kolovoza, ali treba reći da je ograničena, pa požuri ako ti se nešto sviđa.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

U tamnijim tonovima drveta, tipičnima za to razdoblje iščitavaju se dizajnerske 50-e i 60-e godine prošlog stoljeća, no neki su komadi doživjeli i preobrazbu primjerice novim bojama.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Možda vas zanima Ova nova IKEA kolekcija nas je totalno raspekmezila! Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0