Life&style

Idućem ponedjeljku se itekako radujemo! Ponovno ćemo moći popiti kavu na terasi omiljenog kafića

  • Premijer Andrej Plenković najavio je kako od ponedjeljka 1. ožujka kreće popuštanje epidemioloških mjera
  • A vijest koja je zasigurno razveselila mnoge jest ona o ponovnom radu terasa ugostiteljskih objekata
  • Ovo će biti jedan od rijetkih ponedjeljaka koje ćemo dočekati s veseljem, a u prilog će nam ići i vremenska prognoza

I stigla je vijest o kojoj su mnogi od nas dočekali s radošću! Na sjednici Vlade najavljeno je kako se od 1. ožujka kreće u popuštanje epidemioloških mjera, a jedna od njih je otvaranje terasa restorana i ugostiteljskih objekata.

"Nakon niza konzultacija, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad ugostiteljskih objekata, uz ovo sve što je dosad bilo relaksirano, na terasama i otvorenim prostorima", najavio je premijer Andrej Plenković. Dodao je kako je to "dobro s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, ali uz epidemiološke mjere". S više informacija o spomenutim mjerama sutra će se javnosti obratiti ministri Božinović i Beroš.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Možda vas zanima Centrom grada prošetala je u smjeloj modnoj kombinaciji, a pažnju su plijenile mrežaste čarape Rubrika Moda Moda

Podsjetimo, prošla su gotovo tri mjeseca od zatvaranja ugostiteljskih objekata. Restoranima je dopušteno dostavljati hranu i postaviti take-out punktove, dok je kafićima prodaja kave (i drugih pića) za van omogućena tek sredinom ovog mjeseca. Naredni ponedjeljak donosi nam dugoiščekivanu mogućnost konzumacije jela i pića na terasama ugostiteljskih objekata, kao i na otvorenom, naravno uz propisane sigurnosne mjere.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Možda vas zanima Prije godinu dana budućnost je obećavala, a život je bio lijep. Jedine maske na pomolu - one fašničke Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

Ponedjeljak načelno slovi za najomraženiji dan, ali čini nam se kako ovaj pred nama mnogi s nestrpljenjem očekuju. U prilog sretnim vijestima ide i podatak kako nas prvog dana ožujka očekuje i pravo proljetno vrijeme. Sukladno prognozi, četiri najveća Hrvatska grada bit će okupana suncem, a prosječena temperatura će premašivati 12 stupnjeva.

"Ništa mi neće ovi dan pokvarit", pjeva splitska grupa TBF, a mi se nadamo kako će upravo ovaj stih savršeno opisati upravo nadolazeći ponedjeljak. Mi već znamo terasu na koju se želimo zaputiti, a imaš li ti svog favorita?

 

Photo: Pixsell/Sanjin Strukic

Komentari 0