Life&style

Znaš li koji je najslasniji dodatak rižotu?

S jeseni na tržnicu dolazi boom novih okusa, a ekipa Malog placa to ne propušta. Ova platforma koja promovira domaće OPG-ove, donosi nam još jednu zanimljivu priču. Probaj kako kuha Mali Chef

Nakon uspješnog ljeta kad je Mali plac na zagrebačku Vranicanijevu poljanu doveo Mali piknik, u pripremi je opet nešto novo i, ne očekujemo ništa manje nego super fino. Ovog puta u suradnji s food blogericom Petrom Majdak ekipa ove platforme koja promovira proizvode domaćih OPG-ovaca, pripremila je nekoliko sjajnih recepata. O čemu je riječ? Jesen je idealno vrijeme za koketiranje sa slatko-slanom kuhinjom u kojoj dominira bundeva, Petra je odlučila s čitateljima podijeliti prigodne recepte, i to svaki tjedan po jedan.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Sočiva

Tako će na stranicama Malog placa i na svom blogu Mali Chef Petra Majdak donositi nove i zanimljive recepte kojima je naglasak na sezonskim namirnicama. Kako je svakom novom projektu bitno da što prije dođe do publike, blogerica je u startu odlučila podijeliti čak tri recepta s publikom. Juha od rajčica, rižoto s pečenom bundevom i kaduljom te svoju varijantu variva od leće su prva tri recepta koja se mogu pronaći i na blogu i na stranici Malog placa.

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka Petra Majdak

Inače, ova je blogerica povjesničarka po struci, ali ju više od svega intrigira pitanje "Što ćemo jesti sutra?". Očito si je na to odgovorila puno, puno puta jer kako inače objasniti fantastične i nimalo pretenciozne recepte kojima Petra uveseljava svoju publiku, ali i po novome publiku Malog Placa. Mlada gastro blogerica priznaje kako bez pomoći svoje okoline, a posebno sestre niti ti recepti, niti fotografije ne bi bile toliko dobri. Zašto nam je ova toliko zanimljiva? Jer dokazuje koliko kuhinja može biti jednostavna, brza i fina, i naravno, bogata domaćim proizvodima!

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Juha od rajčice

S potpisom Malog chefa, prenosimo ti recept za ukusan rižoto od pečene bundeve i kadulje:

SASTOJCI ZA 4 OSOBE: (sve biljne namirnice su od Slatko moje zeleno / Opg Hursa) 
30 g maslaca
2 žlice maslinovog ulja
1 luk
2 češnja češnjaka
280 g arborio riže
200 ml suhog bijelog vina
1 litra povrtnog temeljca (ako nemate domaći koristite kocku)
1 mala butternut tikva
manja šaka svježe kadulje
100 g parmezana
150 g mozzarelle
sol i papar
kockica maslaca

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

PRIPREMA:
1.Na maslacu i 1 žlici maslinovog ulja dinstajte luk dok ne omekša, dodajte sitno sjeckani češnjak i pazite da vam ne zagori. Stavite rižu i pržite ju neprestano miješajući 1 do 2 minute dok ne postane staklasta.
2.Dodajte vino i pustite da zavrije. Nakon toga smanjite vatru i krčkajte dok 2/3 vina ne ispari.
3.Dodajte temeljac. otprilike 1 šalicu te pustite da tekućina ispari prije dodavanje sljedeće čaše. Kuhajte rižu na ovaj način 15 minuta.
4.U međuvremenu zagrijte preostalu žlicu maslinovog ulja na srednjoj vatri i pržite kockice bundeve 10 do 12 minuta, dok ne postanu mekane i zlatno-smeđe boje. Posolite ih i popaprite.
5.Narežite kadulju i umiješajte ju u rižoto s pečenom bundevom, mozzarellom narezanom na kockice i naribanim parmezanom. Ugasite vatru i pustite da se sir rastopi. Začinite po želji i umiješajte kockicu maslaca.
6.Rižoto poslužite odmah.

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0