Life&style

Zašto su svi cooleri jučer bili na Malom pikniku?

Zaljubljenici u zdravu hranu, dječica urbanih mama, cool klinci, zgodni frajeri, izgleda da su svi jučer došli na Vranicanijevu poljanu.Gdje se održao treći po redu Mali piknik. Naša miss7 ekipa družila se na dekicama, kušala domaće proizvode i baš se fino zabavila

Pravi mali hipsterski raj (u najboljem mogućem smislu te riječi), možda je najvjerniji opis događanja koje se sinoć održalo na Vranicanijevoj poljani. Naime, treći po redu Mali piknik na Vranicanijevoj poljani mjesto je gdje se okuplja baš cool društvo. Dakle, kada dođeš na poljanu u 18.15, ( OPG-ovaci , zadruge i mali poljoprivrednici u 18 postave svoje štandove) i tad već jedva uspiješ pronaći dekicu na koju ćeš se smjestiti, znaš da je ovo mjesto na kojem svi žele biti.  | Autor: John Pavlish John Pavlish

Kako je ekipa organizatora, Malog placa, koji stoji i iza ovog događanja, uspjela napraviti tako dobru atmosferu? Tako što su za odabrali najatraktivniji prostor u Zagrebu. Složili smo se Pavlish i ja: po danu je lijepo, ali prava magija se događa kad se smrači i jedino svjetlo su male lampice koje daju neki poseban ugođaj. Lampioni, košare s fashion magazinima, svijećnjaci u prekrasnom zelenilu iznad grada. Da ne zujim samo uokolo, bolje da se bacim na degustaciju, pomislim u sebi. Sa svojim novim prijateljima Argentincima i Pavlishem odaberem dobro mjesto i krenem u potragu za hranom.  | Autor: John Pavlish John Pavlish

Prvi na redu je bio superfood Super Danku: ako si ikad pomislila da je maslac od kikirikija koji inače konzumiraš dobar, nisi probala ovaj. Radi se o namazu koji je kombinacija kikirikija, bućinih i konopljinih sjemenki, lana i sezama, začinjeno himalajskom solju, medom ili javorovim sirupom (verzija za vegane). Ova superhrana dolazi kao glatki namaz ili njegova hrskavija verzija. Ova druga mi je sjela bolje rekla sam Kruni aka Super Danku, koji je srkoz živopisan tip. Brk kakav se ne viđa svaki dan uputio me u blagodati ovog proizvoda te upozorio: “Bit će ljepljivo, jer poanta je da se jede sporo, a ne kako smo naviknuli, samo na brzinu s nogu”. I doista, proklinjala sam i sebe i Danka, ali bilo je ukusno. I ne znam je li placebo, ali stvarno sam se dobro osjećala. Cijelu večer nakon toga dok nisam odlučila kupiti pekarski calzone i sve zdravo u sebi uništiti. Mali snack, kruščić s namazom Super Danko 10 kn. Cijene proizvoda?  Od 40 do 130 kuna, ovisno o veličini.  | Autor: John Pavlish John Pavlish

Ako u životu nisi probala aroniju, vrijeme je da to što prije promijeniš. Tako mi je barem rekla gospođa koja je izlagala na štandu OPG-a Vabec. “ Možeš ga miješati i sa sokom od ananasa, a dobar je i s jabukom, zato smo i napravili ovaj miks”, koji dođe 10 kuna. Aronija je intenzivna i trpka i jabuka je ipak dala pitkiji okus. Ukusan sok, ali moj favorit su bili muffini s likerom od aronije i kokosom. Više nego povoljnih 5 kn.  | Autor: John Pavlish John Pavlish

Još jedan kikiriki mi je ostao u sjajnom sjećanju. Dolazi s potpisom društva People2People. Poanta je da su vrlo osviješteni. Njihovi proizvodi imaju prirodnu ambalažu, tesu  bez glutena, laktoze, jaja i bilo kakvih aditiva. Imaju maslace od kikirikija, sezama i češnjaka, a poanta je da su sve masnoće prirodno dobiveni ghee. Cijene proizvoda se kreću od 25 kn za 300 grama suho prženog kikirikija, do 219 kuna za 1400 grama Ghee masnoće. I inače sam ljubiteljica masnoća, a ova zdrava me posebno razveselila. I da, taj prženi kikiriki je stvarno jedan od najboljih koje sam ikad probala.  | Autor: John Pavlish John Pavlish

Tu je i mali štand sa svježim malinama, štand s ljekovitim sokovima te štand Strudlmani, na kojem se mogu probati prave, bogato punjene štrudle. I još jedan štand mi je posebno ostao u sjećanju. Naravno, kada se zove Slatko moje zeleno. Ovdje su Vege fritule, koje su zapravo domaće cherry rajčice pakirane kao fritule! Te vege miks za 15 kuna koji u kombinaciji sa štangicom za 3 kune postaje fini, lagani obrok. Na ovo se štandu možeš ukusno najesti za 20 kuna.  | Autor: John Pavlish John Pavlish

Vratila sam se natrag na dekicu, pojela još nekoliko grizova muffina, štangice i vege mixa, i zaključila kako je vrijeme za povratak kući. Ne zato što nije bilo dobro, niti zato što su komarci počeli napadati (sve je manje tih beštija, srećom), nego zato što je bio četvrtak. A danas idemo u nove radne pobjede kako bi se reklo! A za sve koji nisu bili: imate priliku još sljedeća dva četvrtka u kolovozu za posjet Malom pikniku!  | Autor: John Pavlish John Pavlish ​​​​​​​​​​​​​​

Photo: John Pavlish

Komentari 0