Life&style

Hibiskusovim uljem riješite se celulita i znakova starenja

Eterično ulje hibiskusa izvrstan je beauty pomoćnik za sve vaše probleme, od glave do pete

Ulje hibiskusa dobiva se iz biljke hibiskus i to ulje spada u eterična ulja. Brojne su prednosti ulja hibiskusa kako za kožu, tako i za aromaterapiju. U nastavku pogledajte koje su to konkretne beauty prednosti ovog ulja i počnite ga primjenjivati što prije.

Uklanjanje peruti
Redovno masiranje tjemena s uljem hibiskusa je odličan način za borbu protiv peruti. To smanjuje proizvodnju peruti, a vaše vlasište čini hidratiziranim i zdravim.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Opadanje kose
Redovno masiranje tjemena ovim uljem spriječit će i opadanje kose. To je vrlo učinkovito sredstvo protiv opadanja, koje je uzrokovano peruti. Ulje hibiskusa održava kosu i vlasište jakim i zdravim.

Suha koža
To je izvrstan lijek za suhu kožu. Ono sprječava kožu od grubosti i ljuštenja.

Rast kose
Prirodni vitamini u ulju hibiskusa pomažu u stimuliranju rasta kose. Ono se može koristiti samostalno ili se dodati proizvodima za njegu kose kao što su šampon i regeneratori.

Prijevremena pojava sijedih vlasi
Redovna primjena ulja hibiskusa je odličan način za borbu protiv preuranjenog sijeđenja. Vaša kosa će imati duboku, bogatu boju i teksturu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Starenje
Ulje hibiskusa povećava elastičnost i fleksibilnost kože. Ono čini kožu glatkom i podatnom. Vaša koža će izgledati zdravije i mlađe.

Celulit
Većina žena se muči s celulitom. Ulje hibiskusa je učinkovit način za oslobađanje od celulita. Sve što morate napraviti jest redovno masirati zahvaćeno područje ovim uljem.

Ispucala stopala
Ulje hibiskusa može imati jako važnu ulogu u njezi stopala. Ako imate bilo kakvih ispucalih dijelova ili žuljeva na stopalima, možete ih masirati ovim uljem kako bi ona postala glatka. Ulje hibiskusa je izvrstan lijek za suha stopala, posebno prije ljeta.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0