Life&style

Heroina! Medicinska sestra iz Broda nakon noćne smjene sudjelovala u utrci, bila među najboljima u svijetu i vratila se u bolnicu odraditi još 12 sati!

  • Pobjednica ovogodišnjeg Wings for Lifea je Ines Jozić, medicinska sestra iz Slavonskog Broda
  • Istrčala je nešto manje od 49 kilometara i plasirala se među pet najboljih natjecateljica u cijelom svijetu
  • Ispričala nam je kako su izgledali njezini prvi trkaći koraci, kako izgledaju njezini treninzi i kako uspijeva uskladiti posao i trčanje 

Ines Jozić, 24-godišnjakinja iz Slavonskog Broda, pobijedila je na ovogodišnjoj utrci Wings for Life World Run u Zadru u kategoriji ženskih natjecateljica. Istrčala je nevjerojatnih 48,7 kilometara čime se plasirala među prvih pet najboljih natjecateljica u cijelom svijetu zauzevši visoko peto mjesto. Ines je ovo bila druga utrka na ovom natjecanju. Prošle je godine istrčala 27 kilometara, a samo godinu poslije rezultat je gotovo udvostručila. Posebno fascinantno je to što je na utrku došla nakon noćne smjene u bolnici, gdje radi kao medicinska sestra na pedijatriji, a samo dan nakon utrke vratila se na posao u 12-satnu dnevnu smjenu. Ines je do sada postigla zavidne rezultate na drugim utrkama. U ožujku ove godine u manje od tri sata, točnije u dva sata i 55 minuta istrčala je maraton (42 kilometra) u Barceloni, dok je u travnju polumaraton (21 kilometar) u Osijeku završila za jedan sat i 22 minute. Razgovarali smo s ovom mladom sportašicom o utrci, a ispričala nam je i kako su izgledali njezini počeci i kako uspijeva uskladiti posao i trčanje.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

S puta odmah na posao

"Poslije noćne smjene krenula sam na put prema Zadru, a s puta sam gotovo odmah išla i na posao. Vratili smo se kući oko dva sata ujutro, a već sam u šest jurila na posao. Radim na odjelu pedijatrije i posao je poprilično zahtijevan, bitno je zbrinuti svu tu našu malu i veliku djecu. Ipak, nakon utrke uspjela sam se nekako odmoriti na poslu koliko god to ludo zvučalo. Osjećala sam malu bol u leđima vjerojatno zbog toga što me malo vjetar propuhao, ali danas sam već kao nova.
 

Nisam očekivala baš ovakav rezultat

No, to je sve sporedno. Ova utrka bila mi je posebna i htjela sam u njoj sudjelovati bez obzira na sve. Nisam se baš ciljano pripremala za nju, već za utrke prije nje. To je bio maraton u Barceloni (42 kilometra) i 100 milja Istre, gdje sam trčala 110 kilometara na 4600 metara nadmorske visinske. Prema tome, nisam baš očekivala da ću ovoliko istrčati. Cilj mi je bio prijeći više od 42 kilometra koliko je dugačak maraton, a sve više kilometara guralo me da trčim još i još. Moram priznati da sam jako zadovoljna rezultatom s obzirom na to da se trčanjem bavim nešto manje od dvije godine," otkrila nam je Ines.
 

Zanimalo nas je zašto je baš izabrala trčanje i što ju je točno potaknulo da se krene baviti ovim sportom: "Ljubav se rodila sasvim slučajno, čula sam kako jedan kolega trči maratone pa sam se i ja odlučila upisati u školu trčanja i sada sam ovdje gdje jesam. Obožavam trčati i uživam u svakom kilometru. Sada vidim da je trčanje najveće bogatstvo i uživancija."

Možda vas zanima Isprobala sam novi mobitel za kojim svi lude - je li ispunio moja očekivanja? Rubrika Life&style Life&style  | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Kakav odmor?

Otkrila nam je i koliko često trenira te kako uspijeva uskladiti zahtijevan posao i zahtijevan sport: "Potpuno sam predana ovom sportu i mislim da je to ključ uspjeha. Stalno nešto trčkaram, svaki sam dan na nogama i u pokretu. Zna mi se povremeno zalomiti jedan dan odmora. Ponekad ubacim i plivanje ili vježbe snage. Ali najdraži su mi treninzi u brdu kada smo samo priroda i ja. Trudim se ukladiti treninge s obavezama na poslu. Upisala sam još i magisterij pa mi je još jedna dodatna obaveza, ali još jedna godina će se izgurati, a trčanje ne preskačem. Premda su mi i noćne smjene zahtjevne i iscrpe me, brzo se oporavim i otrčim trening."

Možda vas zanima Mislili su da sam luda, ali morala sam ovo probati na jedan dan Rubrika Life&style Life&style
Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0