Life&style

Grudnjak kalkulator: izračunaj svoju idealnu veličinu!

Šalimo se, nije ovdje riječ o kakvoj spravi koja je hibrid donjeg rublja i elektronskog gadgeta već o jednostavnom triku kako izračunati idealnu veličinu grudnjaka. Jer, svakom se dogodi da nosi grudnjak koji ga žulja, urezuje se, grudi "kipe" iz njega...

Možda će ovo zvučati nevjerojatno, ali većina žena cijeli život nosi pogrešnu veličinu grudnjaka. Ili još zanimljivije, većina nas nosi istu veličinu grudnjaka godinama, ignorirajući činjenicu da veličina grudi ovisi i o hormonalnim promjenama, promjeni kilaže, menopauzi... e ignorira. Sa sportskim topovima je puno lakše - imamo tri veličine i srednju ili jaku potporu - čas posla! No, topić nije naš stalni drug, on nije grudnjak koji nosimo otkad ustanemo do odlaska na spavanje. Eh, njega moramo kupiti u pravoj veličini. Inače, koliko nam pomaže, toliko i muke s njim. Kako više ne bi lutala zemljom neznanja, uz pomoć ovog jednostavnog trika ćeš izračunati pravu veličinu za sebe.  | Autor: For Love and Lemons For Love and Lemons

Tvoj kućni kalkulator je zapravo - obični krijački metar.

Korak broj 1: Izmjeri opseg grudiju, ali tako da staviš metar točno ispod dojki. Zapiši taj broj u centimetrima - to je potprsni opseg. Klasične veličine grudnjaka koje se odnose na taj potprsni opseg su 65, 70, 75, 80, 85, 90 i na više. Ove veličine imaju toleranciju od nekoliko sentimetara naviše i naniže. Na primjer, veličina grudnjaka 80 odgovarat će svima koji imaju potprsni opseg od 78 do 82 centimetra. Ako je veličina grudnjaka 85, podprsje može biti od 83 do 87 centimetara.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Korak broj 2: Opet uzmi metar i opasaj ga oko najšireg dijela grudi, dakle preko prsne kosti odnosno preko bradavica. Ovaj broj određuje veličinu košarica grudnjaka.

Ako je prsni opseg veći od potprsnog opsega za:

12 do14 centimetara, odgovaraju ti košarice A
14 do 16 centimetara, odgovaraju ti košarice B
16 do 18 centimetara, odgovaraju ti košarice C
18 do 20 centimetara, odgovaraju ti košarice D
20 do 22 centimetara, odgovaraju ti košarice E
22 do 24 centimetara, odgovaraju ti košarice košarice F.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Korak broj 3: Sada treba spojiti dva rezultata mjerenja. Ako ti je potprsni opseg 82 centimetra, a prsni opseg 98 centimetara, odgovara ti grudnjak 80 C. Ako imaš potprsni opseg 78, a prsni 94, vjerojatno bi ti odgovarao isto 80 C. 

Da se razumijemo, brendovi intimnog rublja sve se više razlikuju po brojevima i na kraju jedino što trebaš znati je svoje početne mjere s kojima ćeš krenuti u kupnju grudnjaka. Kada ga probaš, digni ruke u zrak i okreći tijelo u lijevo i u desno. Ako ti grudnjak ostaje na mjestu, znači da si pogodila svoju veličinu!

Možda vas zanima Ovako, navodno, izgledaju savršene grudi Rubrika Life&style Life&style

Možda ovo zvuči komplicirano i kao da ima previše mjerenja, ali ne brini. Na kraju ćeš si uštedjeti i vrijeme i novac, a možda ćeš grudnjake početi kupovati i on line!

Photo: For Love and Lemons

Komentari 0