Life&style
Recept Jamiea Olivera za gratinirani krumpir

Gratinirani krumpir po receptu Jamieja Olivera, slavni chef garantira savršen rezultat

  • Jedan od najomiljenijih načina za spravljanje krumpira je ukusni gratinirani krumpir
  • To jelo vole veliki i mali gurmani
  • Otkrit ćemo ti kako ga priprema Jamie Oliver

Kremasti, topli gratinirani krumpir savršena je pratnja krepkim jelima. osobito je ukusan s preljevom od slanine i kestena. Pogledaj kako ga priprema Jamie Oliver, koji je za ovaj recept rekao da garantira savršen rezultat.

Jamie Oliver otrkiva recept za doručak idealan za sve koji žene smršavjeti Možda vas zanima Jamie Oliver podijelio je najbolji recept za doručak za sve koji žele smršaviti Rubrika Life&style Life&style

Sastojci:

• 2,5 kg krumpira, oguljen, narezan na tanke ploške

• 1 komadić maslaca

• 200 ml mlijeka

• 300 ml vrhnja

• 2 lista lovora

• 2 režnjića češnjaka, oguljena i nasitno narezana

• prstohvat morske soli i crnog papra

• 1 šaka svježeg timijana

• 1 mala šaka parmezana, svježe naribanog

Opcije:

• malo maslinova ulja

• 6 kriški slanine narezane na kockice

• 1 šaka kestena, oguljenih i izmrvljenih

Coffee Negroni, omiljeno piće Jamiea Olivera Možda vas zanima Omiljeno zimsko piće Jamieja Olivera: Coffee Negroni, fini koktel s džinom Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva (gore/dolje). Premaži vatrostalnu posudu za složenac s malo maslaca.

2. Stavi mlijeko, vrhnje, lovor i češnjak u lonac, zakuhaj pa kuhaj dvije minute. Začini solju i paprom.

3. Makni lonac s vatre i dodaj kriške krumpira i listiće timijana. Sve lagano miješaj dok ploške krumpira ne budu ravnomjerno prekrivene tekućinom.

4. Zatim smjesu ulij u kalup te pospi parmezanom. Peci gratinirani krumpir oko 45 minuta.

5. Po želji se u međuvremenu mogu pripremiti dodaci: u tavi zagrij malo maslinova ulja pa na njemu prži slaninu dok ne postane hrskava. Umiješaj kestene i malo timijana. Potom na gotovi gratinirani krumpir rasporedi mješavinu kestena i slanine te sve zajedno posluži dok je još  toplo.

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Goli kuhar sve zna