- Jedan od najomiljenijih načina za spravljanje krumpira je ukusni gratinirani krumpir
- To jelo vole veliki i mali gurmani
- Otkrit ćemo ti kako ga priprema Jamie Oliver
Kremasti, topli gratinirani krumpir savršena je pratnja krepkim jelima. osobito je ukusan s preljevom od slanine i kestena. Pogledaj kako ga priprema Jamie Oliver, koji je za ovaj recept rekao da garantira savršen rezultat.
Sastojci:
• 2,5 kg krumpira, oguljen, narezan na tanke ploške
• 1 komadić maslaca
• 200 ml mlijeka
• 300 ml vrhnja
• 2 lista lovora
• 2 režnjića češnjaka, oguljena i nasitno narezana
• prstohvat morske soli i crnog papra
• 1 šaka svježeg timijana
• 1 mala šaka parmezana, svježe naribanog
Opcije:
• malo maslinova ulja
• 6 kriški slanine narezane na kockice
• 1 šaka kestena, oguljenih i izmrvljenih
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva (gore/dolje). Premaži vatrostalnu posudu za složenac s malo maslaca.
2. Stavi mlijeko, vrhnje, lovor i češnjak u lonac, zakuhaj pa kuhaj dvije minute. Začini solju i paprom.
3. Makni lonac s vatre i dodaj kriške krumpira i listiće timijana. Sve lagano miješaj dok ploške krumpira ne budu ravnomjerno prekrivene tekućinom.
4. Zatim smjesu ulij u kalup te pospi parmezanom. Peci gratinirani krumpir oko 45 minuta.
5. Po želji se u međuvremenu mogu pripremiti dodaci: u tavi zagrij malo maslinova ulja pa na njemu prži slaninu dok ne postane hrskava. Umiješaj kestene i malo timijana. Potom na gotovi gratinirani krumpir rasporedi mješavinu kestena i slanine te sve zajedno posluži dok je još toplo.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.