- Ovaj izvrstan i brzi recept za kruh iz tave obavezno trebaš upamtiti!
- Za ovaj kruh ne treba ti ni pećnica, niti kalup za kruh, a usprkos tome ćeš spraviti vrlo ukusan kruh
- Donosimo ti recept za kruh iz tave koji ćeš spraviti doista jednostavno i brzo
Recepti iz tave su jednostavno genijalni. Pomiješaju se svi sastojci, stave se u tavu te nastane jelo – prava dječja igra! Jednako tako spravlja se i ovaj kruh. Pošto se „peče“ u tavi, ne digne se jako kako si vjerojatno navikla za kruh. Taj kruh zapravo liči lepinji pa je super za nadjenuti ga s nečim ukusnim. Ako mu dodaš malo salate, pileća prsa, guacamole, rajčice i začine pa zamotaš, bit će sjajan slasni svitak. Još jedna ideja: na jednu polovicu stavi mljeveno meso i sir, na to drugu polovicu kruha pa peci u pećnici dok se sir ne rastopi.
Sastojci
• 250 g pšeničnog brašna
• 150 ml vode
• 1 prosijana žličica suhog kvasca
• 1 žličica soli
• 1 žlica maslinova ulja
Priprema
1. Pomiješaj u posudi kvasac, brašno i sol. Dodaj ulje. Postepeno dolijevaj vodu te dobro mijesi da nastane lijepa glatka smjesa. Ako je tijesto previše mrvičasto, dodaj još malo vode. Ako je previše ljepljiva, dodaj još malo brašna.
2. Oblikuj od tijesta kuglu, stavi je u posudu te prekrij. Potom stavi posudu na 15-ak minuta u toplu vodu.
3. Razdijeli tijesto na devet jednakih porcija te izvaljaj na pobrašnjenoj površini u oblik tanke lepinje. Ugrij ulje u tavi (ovisno koliko je velika tava, toliko će biti velika lepinja). Stavi lepinju u tavu te „peci“ dok ne počne dobivati smeđu boju. Potom lagano smanji temperaturu. Na kraju je izvadi iz tave te posluži dok je topla. Isti postupak ponovi sa svih devet porcija.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
vi
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.