Life&style

Gdje su danas dr. Udo Brinkmann i ostale zvijezde nama omiljene ''Klinike Schwarzwald''?

  • Televizijska serija ''Klinika Schwarzwald'' prikazivala se od 1985. godine do 1989.godine, a u Hrvatskoj je bila izuzetno popularna
  • U seriji smo mogli pratiti doktorsku obitelj Brinkmann te svakodnevicu u bolnici smještenoj u njemačkoj regiji Schwarzwald, a trenutačno možemo gledati reprize na HRT 2 u prijepodnevnom terminu u 10.30
  • Otkrivamo vam gdje su danas glavni protagonisti serije koju smo svi voljeli

Još jednom televizijskom reprizom mnogi su se vratili u mladost. Riječ je o njemačkoj seriji koja je osamdesetih godina prošlog stoljeća bila jedna od najpopularnijih - ''Klinici Schwarzwald''. U tri sezone prikazane su 73 epizode u kojima smo mogli pratiti živote članova liječničke obitelji Brinkmann te život male klinike koja je bila smještena u njemačkoj regiji Schwarzwald. Ako si osjetila nostalgiju, svakog dana u prijepodnevnom terminu, točnije u 10.20 sati na prvom programu Hrvatske radiotelevizije možeš pogledati reprize.

Likovi koji se sjećamo bili su profesor Klaus Brinkmann, doktorica Christa Brinkmann, doktor Udo Brinkmann, sestra Elka te mnogi drugi. Prošlo je više od trideset godina od početka prikazivanja pa nas je zanimalo gdje su danas i kako izgledaju neki od glavnih likova u to vrijeme vrlo popularne serije. 

 | Autor: imdb imdb

Profesor Klaus Brinkmann (Klausjürgen Wussow)

U prvom nastavku profesor Klaus Brinkmann postaje ravnatelj klinike u kojoj radi i njegov sin Udo, a s kojim i nije u najboljim odnosima. Inače, od samog pojavljivanja na malim ekranima, Klausjürgen postao je omiljen među gledateljicama. U ''Klinici Schwarzwald'' počeo je glumiti u dobi od 56 godina, a glumački je bio aktivan od 1958. godine pa do 2005. godine. I u privatnom životu bio je miljenik žena te se oženio čak četiri puta, a imao je i četvero djece. Nakon duge i teške bolesti, preminuo je 2007. godine u dobi od 78 godina u bolnici Ridersdorf u blizini Berlina. 

 | Autor: imdb imdb

Doktor Udo Brinkmann ( Sascha Hehn)

Glumac Sascha Hehn glumio je sina profesora Klausa Brinkmanna, a zanimljivo je da je njegovu zaručnicu u seriji glumila Klausova stvarna kćer Barbara Wussow. Osim po ulozi u ovoj seriji, Sascha je poznat po brojnim serijama, filmovima, kazališnim predstavama. U listopadu 2014. godine proslavio je svoj 60. rođendan, ali i 55. godišnjicu glumačke karijere. I danas je vrlo aktivan u glumačkom svijetu. 
 

 | Autor: IMDB/Instagram IMDB/Instagram

Možda vas zanima Sjećaš li se 'Strasti'? Prošle su već 22 godina od početka emitiranja. Prisjetili smo se likova ove hit serije... Rubrika Life&style Life&style

Sestra Elke ( Barbara Wussow)

Danas 59-godišnja glumica Barbara Wussow počela je glumačku karijeru u ''Klinici Schwarzwald'' u kojoj je njezin tata Klausjürgen imao glavnu ulogu. Tumačila je medicinsku sestru Elke koja je bila zaručena za doktora Uda Brinkmanna. Barbara je od 1990. godine u braku s glumcem Albertom Fortellom s kojim je 1998. godine dobila sina Nicholasa, a 2005. godine kćer Johannu. I danas je vrlo aktivna u glumačkom svijetu te snima brojne serije i filmove. 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Doktorica Christa Brinkmann (Gaby Dohm)

Gaby Dohm (76) imala je uloga i prije ove poznate serije, no ipak ju svi najviše pamte po ulozi Christe Brinkmann. Gaby je i dalje glumački aktivna te ima uloge u televizijskim serijama i filmovima. Privatno, bila je u braku s Adalbertom Plicom od 1974. godine te s njim ima sina Juliana, no par se razveo nakon 40 godina braka. Danas Gaby živi s redateljem Peterom Germanom. 

 | Autor: IMDB/Instagram IMDB/Instagram

Možda vas zanima Izgleda da je ovo najpoželjnija boja ovog ljeta - evo kako ćeš je najbolje nositi Rubrika Moda Moda
Photo: imdb

Komentari 0