Life&style

Gdje diljem Lijepe Naše još možemo uloviti popularni panettone iz Kroštule i BoogieLaba

  • Popularni slatki panettone kruh jedna je od omiljenih blagdanskih delicija, a ako vam se ipak čini previše izazovna za izradu, dobra vijest je ta što ovaj kruh možete kupiti na raznim mjestima
  • Ipak, nije svaki panettone jednako ukusan, ali mi znamo koji provjereno jest
  • Radi se o kruhu koji je nastao u suradnji Kroštule i BoogieLaba, a kojeg još uvijek stignete nabaviti

Iako, predlažemo da požuriš jer zaliha je sve manje. Kroštula i BoogieLab ove sezone predstavili su panettone koji dolazi u nekoliko varijanti, odnosno čak četiri okusa. Radi se o čokoladi, kandiranom voću, pistacija i limun te mandarina i bijela - čokolada kombinaciji.

 | Autor: Instagram / @boogielab_zagreb Instagram / @boogielab_zagreb Foto: Instagram / @boogielab_zagreb

Međutim, to nije sve - u ponudi možeš pronaći i, bit ćemo slobodni zaključiti, najtraženiji panettone sezone, onaj s okusom bajadere.  Bajadera Panettone izazvao je veliki interes svih zaljubljenika u prepoznatljiv čokoladni okus koji se u kombinaciji s mekim tijestom slatkog kruga topi u istima pružajući čarobno blagdansko gastro iskustvo.

 | Autor: Instagram / @boogielab_zagreb Instagram / @boogielab_zagreb Foto: Instagram / @boogielab_zagreb

Također, ambalaža ovih panettonea isto nas je osvojila na prvi pogled, a zašto je to tako krije se u činjenici da je estetski vrlo privlačna i dekorativna. To znači da je ovaj slatki kruh ujedno i jako lijep poklon planirate li za blagdane u goste. 

Možda vas zanima Tko preskače pečenje božićnih slastica, na ove će tri adrese pronaći odlične kolačiće - za kupiti Rubrika Life&style Life&style

Iz BoogieLaba ukratko su objasnili proces nastanka ove slasne delicije, a moramo priznati da nismo znali da traje četiri dana. „Sve kreće s hranjenjem divljih kvasaca, rađenjem zamjesa tijesta i prve fermentacije. Dodaje mu se još maslaca, jaja i mlijeka kako bi se oblikovao drugi zamjes, a zatim opet slijedi fermentacija. Slijedi oblikovanje i pogodite što – fermentacija. Nakon oblikovanja i pečenja, Panettone se okreće naopačke jer je toliko bogat sastojcima da bi inače kolabirao.“ 

 | Autor: Instagram / @boogielab_zagreb Instagram / @boogielab_zagreb Foto: Instagram / @boogielab_zagreb

A sada, ono što te vjerojatno najviše zanima – popis adresa na kojima možeš kupiti ovu slasticu i baciti se na uživanje:

Zagreb

BoogieLab, Balance brunch bar, Fisherija, Špeceraj, Wine and friends i Igomat

Dubrovnik

Miva Galerija vina, One Suite Hotel i Taj Butcheraj

Split

Biberon i Oš Kolač

Zadar

Pekarnica Kroštula

Metković

Boogie bistro&bar

Pula

Kolijevka kruha

Opatija

Romero

Volosko

Butiga

Matulji

Mini mljekara Veronika

Rijeka

Croatia in a box

Makarska

Pizza bar Maka

Omiš

Caffe bar Centar

Photo: Instagram / @boogielab_zagreb

Komentari 0