Life&style

Gdje bi točno trebao biti smješten tvoj krevet kako bi dobro spavala i bila zdrava?

  • Loše spavaš? Moguće je da je tvoj krevet na pogrešnom mjestu
  • Nije dobro voditi se isključivo praktičnošću već poštovati i neka druga pravila
  • Spavaća soba ne smije biti pretrpana, oko kreveta mora biti prostora, a simetrija je vrlo važna

Dobar san bitan je za zdravo tijelo, ali i naše psihičko stanje ovisi o tome koliko smo se odmorile preko noći. Međutim, za mnoge je ljude redovit i dobar san nemoguća misija. Jedni teško zaspu, drugi se bude noću, a treći nikako pa onda opet otiđu u svijet snova. 

Možda vas zanima Pronašle smo genijalne modele cipela koji će vizualno izdužiti tvoje noge Rubrika Moda Moda

Ako nemaš nekih zdravstvenih problema ili nisi izložena velikom stresu, a ipak loše spavaš ne bi bilo loše da razmisliš o rasporedu namještaja u spavaćoj sobi. Naime, položaj kreveta može značajno utjecati na kvalitetu sna. Stručnjaci za feng-shui preporučuju da ne urediš spavaću sobu isključivo prema praktičnim smjernicama, nego da imaš na umu i energetske tokove koji mogu donijeti ravnotežu u prostoriju. Savjetuju da paziš na sljedeće stvari: 

1. Ostavi mjesta pored kreveta 

U nekim prostorijama je to lakše, a u nekim teže izvesti – osobito ako je spavaća soba mala. Kako god, svakako pokušaj sa svake strane kreveta ostaviti malo slobodnog prostora, odnosno nemoj nasloniti krevet na zid. Vidjet ćeš kako se nećeš osjećati skučeno u krevetu. 

2. Pobrini se za simetriju 

Pokušaj urediti spavaću sobu tako da u njoj vlada ravnoteža. Dakle, čak i ako si solo i zapravo ti treba jedan noćni ormarić i jedna noćna svjetiljka, stavi s obje strane kreveta po jedan komad. Ako je prostorija simetrično uređena, bit će u balansu – kao i osoba koja spava u njoj. 

3. Pogled na vrata 

Stručnjaci za feng-shui savjetuju da pozicioniraš krevet tako da dok ležiš u njemu imaš dobar pogled na ulazna vrata sobe. Pri tome trevet ne smije stajati direktno na liniji vrata, nego biti malo pomaknut na stranu. To će u tebi stvoriti osjećaj sigurnosti dok spavaš. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0