Life&style 14. svibnja 2015.

Funkcionalan namještaj za ljetni ugođaj

1/35

Stolica koja kada to zatreba, može poslužiti kao stolić, stalak za biljke koji razdvaja prostor za odlaganje od zone za opuštanje, sofa kojoj sami određujete oblik… Sigurno pogađate, riječ je o funkcionalnom namještaju koji rješava izazove ograničenog prostora i nenajavljenih gostiju, te ujedno potiče vašu kreativnost i smisao za dizajn.

Kada se takvom namještaju dodaju i ljetni motivi, vaš dom lako se pretvara u mjesto za zabavu na otvorenom. Slijedi nekoliko savjeta koji bi vam mogli biti od pomoći...

1. Sve počinje od materijala

 | Autor:

Za zabavu na otvorenom važno je da odabrani namještaj bude izrađen od materijala koji su otporni na blijeđenje i hrđu. Ako je riječ o plastici, prikladno je da ima i UV zaštitu koja ju štiti od pucanja. Udobne lounge stolice od izdržljivih materijala koje se mogu slagati jedna na drugu, jamče funkcionalnost i dobar stil. Druženju na svježem zraku privući će i vaše najmlađe ukućane, ako ih obradujete prikladnim namještajem za opuštanje u veselim ljetnim bojama.

 | Autor:

2. Namještaj za gosta više

 | Autor:

Za situacije kada naiđu nenajavljeni gosti, odlično je rješenje multifunkcionalan namještaj. Stolci koji mogu poslužiti i kao pomoćni stolići, klupe koje osim za sjedenje služe i za odlaganje te uzgoj bilja, sklopivi namještaj ili onaj koji se slaže jedan na drugi… mnogo je načina kako prostor za odlaganje u trenu pretvoriti u prostor za zabavljanje.

 | Autor:

3. Ukrasni tekstili za brzu promjenu ambijenta

 | Autor:

Tekstili nisu samo za upotrebu u unutarnjim prostorijama. Ukrasni tepisi, jastučići i tople dekice zadržat će vas na otvorenom i nakon zalaska sunca. Poželite li promijeniti ambijent s vremena na vrijeme, to možete učiniti i odabirom obostranih tepiha koji se mogu koristiti i na otvorenom. Žive ljetne boje i prugice zasigurno će uveseliti svaki dom i udahnuti u njega ljetni ugođaj. Pametno birajte materijale tekstila koje ćete koristiti na otvorenom, važno je da su otporni i da se lako održavaju. Kada oblaci i kiša pokvare planove za uživanje na otvorenom, tekstile pospremite u nepromočive zaštitne vreće.

 | Autor:

4. Funkcionalna zelena oaza

 | Autor:

Pravom ljetnom ugođaju doprinijeti će i nekoliko lijepih biljaka. Stalak za lončanice koji, osim kao ukras, može poslužiti i kao pregrada, odvojit će zone u prostoru kojeg uređujete. Rezervirajte dio svojeg balkona, terase ili vrta samo za sebe i posvetiti se omiljenim aktivnostima poput opuštanja uz dobru knjigu ili taktove najdraže glazbe.

 | Autor:

5. Sami kreirajte svoju sjedeću garnituru

 | Autor:

Modularne sofe izrađene od materijala prikladnog za korištenje na otvorenom, odličan su izbor za veće prostora, ali s obzirom na prilagodljivost, njima možete opremiti i manje balkone. Kombiniranjem različitih jedinica za sjedenje kreirat ćete sofu koja će savršeno odgovarati veličini i obliku vaše terase ili vrta.

 | Autor:

6. Pretvorite svoju terasu u mjesto za opuštanje

 | Autor:

Za sparne ljetne noći, kada poželite jutro dočekati na otvorenom, spas pronađite u visećoj ležaljci i zaštitnoj mreži. Uz lagani prekrivač i mrežu koja štiti od komaraca te umirujuće ljuljuškanje viseće ležaljke, vaša će se terasa prometnuti u idilično utočište za zvjezdane ljetne večeri.

Autorica Kristina Duran je voditeljica odjela unutarnjeg uređenja, robna kuća IKEA Zagreb.

Viša slika i proizvode s kojima možeš postići ovakav izgled doma potraži u galeriji...

Komentari 0