Life&style
Vruća čokolada

Francuska topla čokolada s TikToka najbolje je piće blagdanske sezone: Evo kako je napraviti

  • Ovaj napitak je nezaobilazan za ljubitelje vruće čokolade koja popravlja raspoloženje
  • Je li to piće ili desert? Zapravo, je li ta razlika uopće bitna s nečim toliko čokoladno neodoljivim?
  • Za nepogrešiv, jako bogat vrući kakao, pobrinuo se kuhar Michael Romano iz Fouquet's New York

Bogata topla čokolada u francuskom stilu koja je u trendu na TikToku je poput čokoladnog bombona koji se može pijuckati — kremasto, čokoladno i dovoljno snažno da te ugrije tijekom hladnog dana. Dodaj malo šlaga i komadiće čokolade i dobit ćeš najslasniju šalicu kakaa poznatu ljudskom rodu. Za pripremu je potrebno samo nekoliko minuta i pregršt standardnih sastojaka. Evo kako napraviti popularnu francusku toplu čokoladu…

Kuhano vino po receptu Jamiea Olivera Možda vas zanima Obožavamo kuhano vino po receptu Jamieja Olivera - okus je kao Božić u čaši! Rubrika Life&style Life&style

Za nepogrešiv, jako bogat vrući kakao, kuhar Michael Romano iz Fouquet's New York preporučuje omjer jedan, dva, tri za recept. „Najbolji omjer mliječnih proizvoda i čokolade objektivan je prema tome koliko gust i bogat želiš vrući kakao“, kaže. „Obično volim koristiti omjer jedan, dva, tri: jedan dio vrhnja, dva dijela čokolade, tri dijela mlijeko. Tako da je i dalje bogat i kremast, ali dovoljno rijedak da se može piti, a ne previše gust“. Uz ovaj omjer, količina čokolade će biti 50 posto ukupne količine, za super čokoladni gutljaj.

@lifewithtuyen making the viral thick french hot chocolate at home ☕️✨ #hotchocolate #baking #coffee ♬ The Christmas Song (Merry Christmas To You) - Nat King Cole Trio

Započni zagrijavanjem mliječnih proizvoda u malom loncu na niskoj temperaturi. Premda mnogi kreatori vole koristiti vrhnje, nekima se to može činiti preteškim. Odluči se za pola-pola, što je pola vrhnja i pola mlijeka, ili se drži omjera Chefa Romana. Za zabavu možeš dodati i malo vanilije, cimeta ili espresso praha u mliječni proizvod za zagrijavanje.

Oni koji slijede biljnu prehranu također mogu zamijeniti sastojke veganskim vrhnjem i mlijekom. Romano preporučuje zobeno mlijeko koje ima visok udio masti.

Dok se mliječni proizvodi zagrijavaju, dodaj čokoladu u vatrostalnu zdjelu i izlomi je na male komadiće. Slijedeći omjer jedan, dva, tri, ako koristite ½ šalice vrhnja, trebat ćete jednu šalicu čokolade i 1 ½ šalicu mlijeka. Čokolada s visokim postotkom kakaa (preko 50 posto) dobro funkcionira za to, a što je čokolada kvalitetnija, to će vruća čokolada na francuski način biti bogatija. Vrijedi potrošiti novac za izvrsne sastojke za ovaj recept.

Nakon što mliječni proizvodi lagano zakuhaju, prelij ih preko čokolade, a zatim promiješaj da se potpuno otope i emulgiraju.

Najbolji način da otopiš čokoladu je u posudi s vrhnjem i mlijekom. Možeš prvo zagrijati mlijeko i vrhnje s bilo kojim drugim sastojcima koje želiš dodati (vanilija, cimet, espresso itd.). Zatim prelij topli mliječni proizvod preko čokolade i promiješaj da se potpuno otopi i emulgira.

Prebaci u šalicu i odmah pijuckaj ili dodaj šlag i naribanu čokoladu. Voila!

Novogodišnja torta Možda vas zanima Zbog ove novogodišnje torte gori internet! Milijuni su već pregledali recept u samo nekoliko dana Rubrika Life&style Life&style
Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Bas lijepa topla cokolada