Life&style

„Flanking“: je li taj modni trend opasan?

Svejedno pada li kiša ili sije sunce, je li ugodno toplo ili hladno da bi i pingvini drhtali, kod modnog trenda zvanog „flanking“ važno je pokazati gole gležnjeve. Hm, zar to nije opasno po zdravlje u ove hladne dane?

Vrlo često možemo vidjeti pristalice ovog modnog trenda kako hodaju ogoljenih gležnjeva po ne baš previše toplom vremenu – pa čak i neugodnoj hladnoći. Brrr, naježili smo se od same pomisli na hladna maglovita jutra – šal je oko vrata, kapa na glavi, vesta i jakna, ali nešto malo kraće hlače, tenisice i goli gležnjevi! Ovaj novi modni fenomen zove se „flanking“ – to je mješavina engleskih pojmova „flashing“ (pokazivati) i „ankle“ (gležanj). 

 

That bohemian vibe 📿 || lost & found now on sorayabakhtiar.com shot by @morganelay #London

A post shared by S O R A Y A B A K H T I A R (@sorayabakhtiar) on

Činjenica je da nam se upali alarmna žaruljica u glavi kad vidimo gole gležnjeve na hladnoći, pa se još javi unutarnji glas koji viče: „Upala mjehura!“ Međutim, liječnici tvrde da griješimo. Oni smatraju kako će nas ovaj trend čak očvrsnuti te da ćemo biti otpornije i manje bolesne. Odnosno, nema dokaza kako su lagana odjeća i obuća povezani s prehladama i drugim bolestima. Osim toga, za upale je potreban direktan kontakt s uzročnikom, kaže dr. Walter Haas sa Instituta Robert Koch u Berlinu. 

Međutim, pošto naše tijelo treba temperaturu od 37 stupnjeva kako bi optimalno funkcioniralo, neće biti loše ako zadržimo tople čarape na nogama – usprkos flanking-trendu… 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0