Life&style

Fina, zdrava, jeftina: Napravila sam super 'lažnu majonezu'

Majoneza je i tvoj grešni užitak? Misliš da ti nema pomoći? E, pa, varaš se! Napravila sam super ''lažnu majonezu''. Ostavljam ti recept...

Voliš majonezu i često ju jedeš, iako te tvoja savjest često upozorava da možeš izabrati i zdravije alternative? Ne možeš si pomoći jer previše voliš taj slasni dodatak koji obogati svaki sendvič, doda ''život'' svakoj salati i učini ukusnijim svako meso? E, pa, znamo kako ti je! 

Ja sam odlučila stati na kraj ovom slatkom grijehu i isprobati recept za brzu fit ''lažnu majonezu''. Na internetu sam pročitala same pohvale za ovu, rekla bih, grčku varijantu i odlučila sam ju isprobati kod kuće. Sve što ti je potrebno je zapravo 150 grama grčkog jogurta (izaberi sama najdražu vrstu), mala žlica limunovog soka, pola režnja češnjaka i začina po želji. Ja uvijek dodam sol, papar i malo bosiljka, ali možeš ubaciti mljevenu papriku, đumbir i sve što inače voliš. Neki ljudi vole dodati i žlicu posnog sira, ali ja sam ga se u posljednje vrijeme (zdravi život, novi početak!) stvarno najela i trenutno mi nipošto nije do njega.  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Češnjak ne režem nožem, puno je bolje ako ga izgratam. Manje je agresivan ako naletim na njega dok jedem, potrebna mi je samo aroma. Potrebno je dobro izmješati sve sastojke, a potom ostaviti da odleže u hladnjaku barem sat vremena. U tom vremenu, arome se spajaju i tvoja lažna majoneza postaje divna fuzija neobičnog i savršenog okusa.

Možda vas zanima Zašto su jaja vjerojatno najzdravija hrana na svijetu? Rubrika Life&style Life&style  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Otkad sam otkrila ovaj recept, u mom hladnjaku nema prave majoneze, a svoju lažnu rado dodajem u sendvič, jedem ju uz tortilje i wrapove, krumpir ili, pak, grilano meso i povrće. Ide uz sve, nije napadna, zdrava je i ne dodaje mnogo kalorija mom obroku. Mljac! 

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • doris12

    Upravo sam platio 6562 € koji rade na mom laptopu ovog mjeseca. A ako mislite da je cool, moj razvedeni prijatelj ima dvije male djece i napravio više od € 8k u prvom mjesecu. Izgleda da je tako dobro zaraditi ... prikaži još!