Life&style

Film o Eltonu Johnu uskoro stiže i u naša kina - evo nekoliko zanimljivih stvari o projektu

  • Na Cannes film festivalu prije pet dana održana je svjetska premijera biografsko-glazbenog filma Rocketman koji prikazuje život britanske glazbene zvijezde Eltona Johna
  • Nakon nevjerojatnog uspjeha 'Bohemian Rhapsody', željno se iščekuje dolazak 'Rocketmana' 
  • Izdvojili smo sve činjenice o filmu koje te mogu zanimati

Atmosferu na Caness film festivalu ove godine podigla je premijera filma Rocketman. Ova glazbeno biografska adaptacija života jednog od najvećih svjetskih glazbenih imena, Eltona Johna, privukla je masu koja je željno iščekivala puštanje filma. Film prati transformaciju stidljivog pijanista Reginalda Dwighta u svjetsku superzvijezdu Eltona Johna, a u našim kinima počinje se prikazivati 30. svibnja. 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Neodoljiv zov rocka

Radnja filma prati prvih 30 godina Eltonovog života, ostavljajući nas s odjavnom špicom puno prije onog trenutka kad će Elton u Westminsterskoj katedrali za pokojnu princezu Dianu otpjevati “Candle in the Wind”. Na početku upoznajemo Reginalda Dwighta, izrazito talentiranog klinca koji završi Royal Muisc Academy, ali ga više od klasične privlači rock glazba kojoj se okreće i od dvojice kolega iz benda spaja ime Elton John. U nastavku saznajemo sve o prijateljskom i partnerskom odnosu Eltona i Bernieja Taupina koji je za njega pisao pjesme. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elton John (@eltonjohn) on

Dvije sobe

Bernie Taupin i Elton John surađivali su na više od 30 studijskih i live albuma. Film je dobio ime po pjesmi Rocket Man čiji je autor teksta Bernie Taupin, a uglazbio ju je Elton. Njih dvojica godinama su surađivali na način da je jedan pisao, drugi skladao, a da nisu u procesu zajedno sudjelovali. Tek nakon što su se s pauze u suradnji, koju su napravili 1980-ih, vratili u posao, počeli su zajedno provoditi vrijeme u studiju. Njihova suradnja ovjekovječena je u dokumentarcu "Dvije sobe" (Two rooms). 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Sjećaš se ovih pjesama?

Prvi Eltonov i Taupinov hit je pjesma "Your song" koja je obilježila sedamdesete, dok je osamdesete obilježila "I'm still standing". 

Projekt se razvijao skoro desetljeće, tako da je začetna ideja nastala puno prije one za film 'Bohemian Rhapsody, ali je prošao kroz ruke nekoliko redatelja i producenata što je odgađalo početak snimanja. Na kraju je scenarij završio u rukama Paramount Picturesa i doživio sretan kraj. 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Taron Egerton, mlada britanska nada glumačke scene igra Eltona, a zanimljivo je da on sam pjeva.

Možda vas zanima Možeš li vjerovati da su ovi celebi (bili) zajedno?! Rubrika Love&Sex Love&Sex

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taron Egerton (@taron.egerton) on

Tom je odustao

Međutim, nije bio prvi izbor. Producenti su prvo htjeli Justina Timberlakea, a zatim Toma Hardya koji je odustao kada je shvatio da vokalno to neće moći. 

 | Autor: Instagram/miss7 Instagram/miss7

Bernieja Taupina igra James Bell koji je već surađivao sa scenaristom filma, Lee Hallom, na filmu 'Billy Elliot'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by This Morning (@thismorning) on

I Claudia je dio filma

Uz Eltona Johna, kao izvršna producentica navedena je Claudia Schiffer. Supermodel i glazbenik prijatelji su već godinama, a njezin suprug Matthew Vaughn je također jedan od četiri producenata na filmu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) on

 

U filmu glumi i slavni Bodyguard

Glumac Richard Madden, kojeg si gledala u 'Igri prijestolja' i koji veliku popularnost duguje ulozi u vrlo gledanoj seriji 'Bodyguard', također ima ulogu u filmu. On igra Johna Reida, Eltonovog menadžera i partnera, koji je kasnije također bio menadžer grupe 'The Queen'.  

 

Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0