Life&style
Film Anora

Film 'Anora' je poput bajke, pomalo na tragu 'Zgodne žene', a i ozbiljan je kandidat za Oscara

  • Film 'Anora' počinje otprilike na isti način kao i mnoge bajke: potlačena mlada žena, zanemarena u svom svakodnevnom životu, ali puno više vrijedna, upoznaje zgodnog dobročinitelja, biva oborena s nogu te se vjenča s odabranikom svog srca
  • 'Ti si poput Pepeljuge!', rekao je glavnoj junakinji njen prijatelj na početku filma. 'Da, Pepeljuga', potvrdila je naša junakinja, ali stvarnost joj je uskoro pokucala na vrata…
  • Evo što sve znamo o izvrsnom filmu 'Anora', za koji se već šuška da je vrlo izgledan kandidat za Oscara

Naravno da nas je sinopsis koji uključuje ljubavnu priču bogatog muškarca i prostitutke odmah podsjetio na 'Zgodnu ženu' s Richardom gereom i Juliom Roberts. U slučaju slobodoumne 'Anore', koju je napisao i režirao Sean Baker ('Projeka Florida', 'Tangerine'), naša Pepeljuga je striptizeta koja živi u Brooklynu, a njezin princ je povlašteni sin ruskog oligarha, mladić koji posjeduje golemo bogatstvo i stručno znanje o tome gdje nabaviti najbolji ketamin u Las Vegasu.

I, kao što možeš nagađati, završiti ovu priču s obećanjem vječne sreće  može biti komplicirano, a upravo se skrivaju najbolji zapleti filma koji je ove  godine već osvojio Zlatnu palmu u Cannesu i proglašen je najboljim filmom Bakerove njegove karijere.

Radnja i glumačka ekipa filma 'Anora'

Ani (Mikey Madison), kako više voli da je zovu, izbjegavajući formalnije ime iz naslova filma, upoznaje Ivana (Mark Eydelshteyn) u striptiz klubu gdje radi, a upoznaje ih njezin šef jer je klijent tražio privatnu plesačicu koja govori ruski. Ani je Amerikanka uzbekistanskog porijekla i naučila je ruski jezik od bake, ali ga ne govori baš vješto. Prijateljski nastrojena i koketna, njezini talenti zapravo su unešto drugo, a Ivan uskoro želi saznati radi li ona „izvan kluba". Ona pristaje pa, nedugo nakon što su se upoznali, posjećuje njegovu vilu na Brighton Beachu.

„Platio si sat vremena, a ostalo je još 45 minuta”, kaže mu Ani nakon njihovog prvog kratkog susreta. Njihova veza se munjevito razvija, a Ivan je, nakon što ju je odveo privatnim avionom u Las Vegas, oženio Ani.   

 | Autor: Neon Neon Foto: Neon

Ali, nažalost, mora doći famozno „jutro poslije“, a stvarnost pokuca na vrata po želji Ivanovih roditelja. Naređeno je poništenje braka, a detalje trebaju srediti Toros (Karren Karagulian), armenski svećenik; krupan pomoćnik Garnick (Vache Tovmasyan); i mrzovoljni Rus Igor (Yura Borisov), doveden kao mišićava potpora u slučaju da stvari izmaknu kontroli – što se, naravno, brzo i dogodi.

Film Poltergeist, Heather O'Rourke Možda vas zanima Najukletiji hollywoodski film potpisuje Steven Spielberg: pratile su ga smrti više glumaca, avionska nesreća... Rubrika Life&style Life&style

„Osramotio je obitelj oženivši se nekom poput tebe”, Toros kaže Ani, što ona ne prihvaća dobro.... Baker forsira komediju, ali, nepravda svega što se događa Ani jasna je kao dan, a ove godine nećeš jače navijati za bilo koji drugi lik. Film je 18. listopada počeo igrati u odabranim američkim kinima, a u naša kina dolazi 31. listopada 2024. godine. 

 | Autor: Neon Neon Foto: Neon

Možda vas zanima Na Netflix je došao 'Sweet Bobby: My Catfishing Nightmare', zastrašujući dokumentarac vrijedan gledanja Rubrika Life&style Life&style
Photo: Neon

Komentari 0