Life&style 28. srpnja 2014.

Fantastični interijeri u stilu šezdesetih

1/37

Iako će neki posprdno reći kako Nijemci nemaju ukusa, 25hours hotel Number One u Hamburgu, svjedoči da to nije tako. Ovaj zanimljivi hotel pogled plijeni ružičastom fasadom, ali pravo iznenađenje krije se unutra.

 | Autor:

Christopher Hoffman, Kai Hollman, Ardi Goldman i Stephan Gerhard su četiri genijalca koji stoje iza hotelskog lanca 25hours koji ima hotele u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. Za sebe tvrde kako nisu obični biznismeni, nego ljudi koji vole pričati priče, što je jako dobro objasnio Ardi Goldman.

 | Autor:

"Pokušavamo ne davati odgovore na pitanja, nego postavljati ih. Oni su ideje koje rastu u umovima ljudi. Cilj nam je dati ljudima mogućnost da razmišljaju o velikim ili malim stvarima, ali da uvijek razmišljaju. Najvažnije je kako stvarate i pričate priču", kazao je.

 | Autor:

Jednu takvu priča i Number One uređen u retro stilu šezdesetih godina. Ako tražite ugođaj kao iz serije 'Momci s Madosiona', pronaći ćete ga u ovom hotelu u kojem kao da će svakog trena naići Don Draper, Peggy Olson ili pak Joan Harris.

 | Autor:

Nemoguće je odoljeti interijerima u jarkim bojama kombiniranim s bijelom i metalom. Već na samom ulazu, dah će vam oduzeti recepcija – pravo malo umjetničko djelo napravljeno od 420 konveksnih zrcala na crnoj podlozi. Zajedničke prostorije okupane su toplim nijansama ružičaste, crvene i narančaste, dok u spavaćim sobama te boje služe samo kao akcenti.

 | Autor:

Iza genijalnih dizajnerskih rješenja stoji studio 3Meta koji su uspjeli stvoriti interijer koji potiče goste na komunikaciju i izgleda poput izrazito dobro uređenog, skupog noćnog kluba. Niske fotelje s potpisom Zanotte imaju vibru Studija 54, a kako je cilj 25hotels ekipe bio privući mlade 'opinion makere', ljude koji rade u marketingu, umjetnike i modele, ne čudi takav pristup.

 | Autor:

Prilikom odabira stila uređenja vodilo se računa da bude dopadljiv upravo takvoj publici, ali i svevremenski stoga odabir retro šezdesetih i sedamdesetih ni malo ne čudi, jer iako je hotel otvoren prije preko 10 godina, danas izgleda jednako dobro.

 | Autor:

Lounge dio je zamišljen kao mjesto za sastanke, druženja i zabave. U multifunkcionalnom dnevnom prostoru nalazi se i otvoreni kamin za opuštanje, dok posebno osmišljena rasvjeta, neovisno o dobu dana omogućava stvaranje različitih ambijenata.

 | Autor:

Sobe za goste su uređene u retro stilu sa strukturnim tapetama ili romantično s cvjetnim uzorkom na zidu. Sve sobe su izrazito prozračno uređene tako da čak ni one s jarkim bojama ne djeluju nametljivo.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0