Life&style

Evo zašto tvoj dom uvijek izgleda kao da je neuredan

Ako makneš ove stvari iz svog doma olakšat ćeš si njegovo održavanje i uvijek će izgledati čisto i organizirano

Srećom po nas, moguće je barem malo doskočiti ovom problemu i učiniti da životni prostor u kojemu najviše boravimo duže ostane sređen. To ćeš najlakše postići tako da ukloniš sve ono zbog čega ti stan ili kuća uvijek izgledaju kao da su u neredu. U nastavku otkrij o čemu je točno riječ:

1. Previše jakni i kaputa

Sigurno ti se barem jednom u životu (a vjerujemo i više puta) dogodilo da si ulaskom u stan odložila jaknu ili kaput na stolicu, kauč ili krevet i zanemarila činjenicu da tako stvaraš bespotreban nered. Naime, previše jakni i kaputa na vidljivim mjestima zagušuje prostor i čini to da on izgleda zatrpano. Još ako ne živiš sama i dijeliš dom s nekoliko ukućana, jakne i kaputi mogu napraviti pravi kaos. 

2. Otvorene police

Brojni dizajneri interijera predlažu da svoj prostor upotpuniš otvorenim policama koje su odlično rješenje za detalje. Činjenica je da knjige, okviri ili uspomene s putovanja odlično izgledaju kad se lijepo slože, ali jesu li baš uvijek na svom mjestu? Stoga, ako ne vodiš računa o tome da tvoje otvorene police budu u savršenom redu, radije posegni za ormarićima koji se zatvaraju, a svoj dom upotpuni nekim drugim detaljima. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

3. Nedostatak mjesta u ormarima

Nedostatak mjesta u ormarima najčešći je problem ljudi koji žive u malim kućama ili stanovima pa zbog toga često vode bitku s hrpom nagomilanih stvari po različitim mjestima u domu. Ako si i ti jedna od njih, rješenje za tvoj problem leži u tome da jedan dan posvetiš pregledavanju svih stvari i rješavanju svega nepotrebnog. Tako ćeš osloboditi puno mjesta u ormarima i tvoj stan više neće izgledati neuredno. 

Možda vas zanima Ako imaš ovih 5 stvari u stanu, izbaci ih odmah! Unose lošu energiju u tvoj dom Rubrika Life&style Life&style

4. Nagomilano posuđe i pribor za jelo

Šalica na ormariću, tanjur na stolu, zagoreno posuđe u kuhinji pa žličice posvuda... Zvuči poznato? Nagomilano posuđe noćna je mora baš svake žene, posebno ako živi s nekoliko djece i muškarcem koji odloženu šalicu za kavu (bilo gdje) ne smatra problemom. Kad jednom sama stekneš naviku pospremanja posuđa i pribora za jelo i usadiš je svojim ukućanima, tvoj stan izgledat će puno urednije. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

5. ...i papiri

Nismo sigurni zašto je to tako, ali gomilanje papira čini se kao jedna kolektivna opsesija kojoj malo tko može odoljeti. Naime, svi često mislimo kako će nam neke stare skripte ili bilješke biti od velike važnosti u budućnosti pa ih nekontrolirano gomilamo. Tako dragocjeni prostor u našem domu biva okupiran papirima koji stvaraju bespotreban nered. U redu je zadržati ono što nam je doista potrebno, ali ne na vidljivom mjestu.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0