Life&style

Evo zašto trebaš posjetiti Rovinj ove jeseni (i to što prije!)

Šarmantne ulice, skriveni barovi, predivni zalasci sunca... Provjeri što još nikako ne smiješ propustiti u posjeti ovom čarobnom gradiću

Vjerujemo da ćeš se složiti s nama da je Rovinj zasigurno jedan od najljepših gradova na obali Hrvatske pa i šire. Ako si ga već posjetila, onda znaš o čemu govorimo, ali ako nisi, vrijeme je da dobro razmisliš o ovoj destinaciji. I ne, nemoj misliti da je rezervirana samo za ljeto. Reći ćemo ti samo da je Rovinj neodoljiv i u jesen. Nas je očarao, a evo i zašto! 

Možda vas zanima Nećemo pitati zašto, već ćemo ti reći KAKO provesti vikend u Beogradu Rubrika Life&style Life&style

Ovaj idilični mediteranski grad kombinacija je modernog i povijesnog, a krasi ga romantični ugođaj i opuštajuća atmosfera. Ono što njegove posjetitelje iznova oduševljava su uske i šarmantne ulice koje pričaju predivnu povijesnu priču. Stoga pri posjetu Rovinju nikako ne zaboravi prošetati starogradskom jezgrom, uživati u motivima u ulici umjetnika, kao i razgledati Crkvu svete Eufemije (koja je ujedno i najpoznatiji spomenik u Rovinju). Mi smo imale sreće pa smo pronašle povoljan, a presladak apartman u neposrednoj blizini crkve i svakodnevno uživale u pogledu na nju. Kad je riječ o smještaju, cijene apartmana zaista variraju – od vrlo povoljnih do vrtoglavih cifri. Tako pristojan smještaj možeš naći već za 130 kn po osobi za noć, što je skroz prihvatljivo. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Osim odlične pozicije na mapi Rovinja, naš apartman bio je okružen brojnim restoranima prepunim gurmanskih užitaka. Odlična stvar je što isto vrijedi za gotovo sve apartmane u starom dijelu grada. Ako si i ti gurmanica kao i nas dvije, uvjerene smo da će ti se svidjeti bogata gastro ponuda koju ovaj grad nudi. Mnogi restorani smješteni su uz more, na meniju imaju svježu ribu, istarske i talijanske specijalitete, kao i stare bakine recepte i tako svojim gostima nude pravi ugođaj autentične Istre. Jedno je sigurno, u Rovinju provjereno nećeš ostati gladna! 

A cijene hrane? Kako gdje i ovisno o tome što jedeš. Ono što nam se posebno svidjelo je što brojni restorani imaju svoje dnevne ponude koje olakšavaju novčanik i do stotinu kuna. Tako ćeš riblju platu za dvije osobe na nekom mjestu platiti oko 300 kuna, a možeš je pronaći na dnevnom meniju u pola cijene. Isto tako, neki restorani imaju ponudu dnevnih menija u sljedovima. Za takav riblji meni morat ćeš izdvojiti 60-70 kuna, dok je mesni nešto jeftiniji. Oba menija uključuju juhu, ribu ili meso s prilogom i salatu. Dosta dobro, zar ne?

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Uz odlične restorane, ovaj tajanstveni gradić skriva i nekoliko šarmantnih barova uz obalu koji gostima pružaju hedonistički ugođaj s pogledom na kristalno plavo more uz ugodni zvuk valova. Mi smo se totalno zaljubile u terasu na stijenama Mediterraneo bara uređenu u shabby chic stilu koja je kao stvorena za čistu uživanciju. Ništa manje nije nas osvojio ni Havana bar koji se može pohvaliti vrlo zanimljivim eksterijerom i jako, jako dobrom atmosferom. Ondje možeš popiti i odlične koktele i uživati uz zvukove kubanske glazbe. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

I dok smo večeri provodile uz koktele i savršeno istarsko vino i usput guštale u prekrasnim zalascima, preko dana smo ispijale kave i upijale posljednje zrake ljetnog sunca. Ako je i tvoja najdraža kava ona koja uključuje predivan pogled, Rovinj je destinacija koju moraš staviti na svoju travel listu. Ondje hešteg #kavaspogledom zasigurno ima smisla. Ne zaboravi sjesti i u neki od barova s pogledom na gradsku luku i starogradsku jezgru koji će te jednako oduševiti i gdje ćeš možda najbolje doživjeti pravu lokalnu atmosferu.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Možda vas zanima 9 razloga zašto provesti vikend u Ljubljani Rubrika Life&style Life&style

I da, ako si otvorena za nova upoznavanja i druženja, Rovinj je i po tom pitanju idealna destinacija jer obiluje turistima pa ćeš lako sklopiti nova poznanstva - baš kao i mi. Trebaš li još koji razlog da spremiš kofere i otputuješ na produženi vikend? 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0