Life&style

Evo zašto nikako ne bi trebala bacati tekućinu u kojoj su kiseli krastavci

  • Tekućina u kojoj su kiseli krastavci često završi u odvodu
  • Međutim, od sada to više ne bi trebala raditi!
  • Otkrit ćemo ti zašto tu tekućinu ne smiješ baciti – naprotiv!

Svejedno je li u hladnjaku ili u smočnici: staklenka kiselih krastavaca može se pronaći gotovo u svakom kućanstvu. Kad se staklenka isprazni, onda se tekućina u kojoj si bili krastavci uglavnom baci, a staklenka se opere te ostavi za nešto drugo. Međutim, imamo savjet kako ćeš dobro iskoristiti tekućinu u kojoj su bili krastavci!

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Što se nalazi u toj tekućini?

U tekućini u kojoj stoje kiseli krastavci nalazi se ocat, začinsko bilje i začini. Dakle, zašto onda ne bismo jednostavno drugo povrće stavili u tu tekućinu? Primjerice, u tu tekućinu možeš staviti luk ili češnjak. Ili, na primjer, možeš narezati mrkvu na trakice te ih staviti u tekućinu od kiselih krastavaca kako bi dobile novi okus.

 

Možda vas zanima Osim što su jako ukusni, znaš li zašto je dobro baš svaki dan jesti kisele krastavce? Rubrika Life&style Life&style

 

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Inače, trik dobro funkcionira s povrćem iz limenke. Leća, grah pa i kukuruz će u tekućini od kiselih krastavaca dobiti finu aromu te mogu dobro začiniti salatu. Kad smo već kod salate: žlica tekućine od kiselih krastavaca dobra je za dressing te zamjenjuje udio octa.

 

Možda vas zanima Kiseli kupus čini puno dobroga tijelu (a znamo i dva razloga zašto se sarma jede baš danas) Rubrika Life&style Life&style

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.

 

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0