Life&style

Evo što ovih 6 sitnih detalja (i dekoracija) iz spavaće sobe govori o tvojoj osobnosti

  • Može li uređenje tvoje spavaće sobe otkriti nešto o tvom karakteru?
  • Čini se kako može, a odgovor se krije u detaljima (i dekoracijama)
  • Od boje zidova do kreativnog nereda, evo što tvoja spavaonica govori o tebi

Uređenje doma otkriva mnoge pojedinosti o njegovom vlasniku. Ovoga puta zavirili smo u spavaću sobu i osvrnuli se na šest detalja za koje se vjeruje kako mnogo toga govore o karakteru osobe koja boravi u prostorijiodnosno koja ju je uredila. Navodno čak ni način na koji postavljamo dekorativne jastuke nije slučajan! A evo što se sve našlo na našoj listi:

Možda vas zanima Ovo će biti 5 najpopularnijih trendova u spavaćim sobama tijekom ove godine Rubrika Life&style Life&style

1. Boja zidova

Boja koju su odabrala za svoju spavaću sobu navodno govori i o tvom karakteru. Ako si odabrala ružičastu ili lila boju velika je vjerojatnost da si romantična i osjećajna duša. Osobe koje preferiraju tamne nijanse plave boje njeguju mir i tišinu u svom životu, dok odabir zidova u svijetloplavoj boji signalizira da je riječ o otvorenim osoba. Bijele ili bež nijanse ne moraju nužno označavati da je riječ o dosadnoj i nekreativnoj osobi. Riječ je o nenametljivim nijansama koje otkrivaju kako u životu najviše cijeniš stabilnost.

5 najboljih i 5 najlošijih boja za spavaću sobu: uz koje ćeš se odmoriti, a koje ti crpe energiju?

2. Boja posteljine

Osim zidova, o tvom karakteru bi mogla svjedočiti i posteljina koje se nalazi na tvom krevetu. Vjeruje se kako su osobe koje vole bijele plahte minimalisti koji cijene čistoću. Riječ je i o otvorenim osobama koje se ne boje izraziti svoje mišljenje. S druge strane, osobe koje odabiru posteljinu nježnih boja ne skrivaju koliko im je važno njihovo slobodno vrijeme, a spavaću sobu doživljavaju kao utočište. Posteljinu s upečatljivim uzorkom rado koriste i oni koji su spremni na rizike, kako na poslovnom planu, tako i u spavaćoj sobi (wink, wink).

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Možda vas zanima Oho, tamo smo željeli zaviriti! Što u svojim spavaćim sobama drže Francuskinje? Rubrika Life&style Life&style

3. Raspored jastuka

Ako dekorativne jastuke postavljaš tako da ih složiš jedan na drugi, vrlo je vjerojatno da si organizirana osoba koja cijeni praktičnost. Ne voliš nered, a minimalizam je stil koji preferiraš. Stalo ti je da soba izgleda dotjerano pa je velika vjerojatnost i da imaš izraženu umjetničku crtu. S druge strane, ako preferiraš da svi jastuci budu u savršenoj liniji naginješ perfekcionizmu te imaš oko za detalje. Vrlo si pouzdana osoba te tvoji bližnji upravo od tebe najčešće traže koristan savjet.

4. (Ne)red

Introverti preferiraju jednostavnost i zaziru od kaosa, a to znači da u svojim spavaćim sobama najčešće imaju samo nužne predmete. No, minimalističko uređenje može signalizirati i da osoba nije zainteresirana za dizajne interijera već prvenstveno cijeni funkcionalnost prostora. Neuredne sobe možda skrivaju mnoštvo predmeta, ali otkrivaju kako je njihov vlasnik nemarna osoba kojoj se ne može uvijek vjerovati. Ujedno je riječ o osobi koja ima mnoštvo interesa, no vrlo lako odustaje od zadataka i projekata.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Možda vas zanima Postoji jedna stvar koja ti obavezno treba u spavaćoj sobi - prema tvom horoskopskom znaku Rubrika Life&style Life&style

5. Dekoracije

Dekoracije i umjetnine koje si odabrala pri uređenju tvoje spavaće sobe također kazuju nešto o tvom karakteru. Izlaganje velikog broja osobnih predmeta, poput fotografija, znači da si svjesna svog istinskog ja te ga se ne libiš pokazati onima oko sebe. Ponosna si na sebe i život koji si stvorila. S druge strane, ako tvoju spavaću sobu ispunjavaju kolekcionarski predmeti to može sugerirati da imaš istančan ukus i da si spremna na poslovne rizike.

Loše spavaš? Onda preuredi spavaću sobu prema ovim pravilima i savjetima


6. Biljke

Ako u spavaćoj sobi držiš orhideje, one mogu signalizirati da si ti osoba koja ima mali krug vjernih prijatelja. Oni kod tebe obožavaju tvoju iskrenost, intuitivnost i spremnost da bez zadrške iskažeš svoje mišljenje. Ako preferiraš zelene biljke u spavaćoj sobi velika je vjerojatnost da te drugi percipiraju kao otkačenu osobu. Ali u tome nema ništa loše. Dapače, krasi ti odvažan duh te ne ovisiš od drugima.

 

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: Shutterstock

Komentari 0