Life&style

Opet si sanjala da padaš? Evo koja su sva moguća značenja tih snova - neka su baš problematična

  • Tvoji snovi o padanju mogu biti česti, ali smisao je specifičan za tvoj život
  • Upravo si imala još jedan san u kojem si padala - pa što to znači?
  • Jedna je stvar znati da su snovi o padanju među najčešćim vrstama snova, ali što to znači za tebe osobno?

Događa se svima nama. Spavaš i odjednom se probudiš i skočiš kako bi pogledala oko sebe jesi li u krevetu ili sjediš na betonu. Premda je sam san o padanju uobičajen, duhovno značenje sna i vrsta pada razlikuju se za svakog pojedinca. Prema autorici dr. Cathleen O'Connor, jedan od razloga zašto ljudi sanjaju padanje – je psihološki.

Što znače snovi o padanju, duhovno?

Može značiti da kad ti se tijelo počne opuštati, otkucaji srca padaju i počinješ padati u san, to bi moglo pokrenuti san “padanja”. O'Connor također primjećuje da, simbolično, to bi moglo značiti da sanjar u životu doživljava nešto zbog čega se osjeća kao da nije pod kontrolom.

Snovi o padu mogu ti otkriti zbog kojih područja života se najviše tjeskobno osjećaš. San u kojem padaš mogao bi simbolizirati ranjivost i mogao bi biti uvid u to da trebaš na bolje načine upravljati brigama u svom budnom životu.

Sanjati o sebi može značiti da se u stvarnom životu osjećaš zaglavljeno ili "spotaknuto". Moglo bi to simbolizirati da pronalaziš probleme s nečim što planiraš i osjećaš se kao da sama pogoršavaš stvari.

via GIPHY

Ovakav san bi također mogao značiti da doživljavaš nagle promjene u svom životu i ne znaš kako se nositi s tim.

Sanjati da gubiš ravnotežu moglo bi značiti da u budnom životu imaš puno mogućnosti i imaš problema s donošenjem konačne odluke.

Ova vrsta sna također bi mogla značiti da pokušavaš pronaći neku vrstu ravnoteže u svom budnom životu.

Sanjati da gubiš ravnotežu moglo bi značiti da u tvom životu postoji situacija koja još nije riješena i osjećaš duboku potrebu za pravdom zbog toga. San o visinama i padu s velikih visina simbolizira nova uzbuđenja i avanture s kojima ćeš se uskoro sresti.

Kad netko traži zabavno novo uzbuđenje u budnom svijetu, najčešća misao je ići na padobranstvo.

Možda vas zanima Znaš li zašto češće sanjaš žarko crvenu boju od drugih - ili zašto su ti rijeke i oceani u snovima? Rubrika Life&style Life&style

Čini se da je isto u svijetu snova. Sanjati o visinama također bi moglo značiti da bi uskoro trebala očekivati da ćeš se suočiti s nekim preprekama. Što je veća visina, to je veća prepreka. Što se više pripremaš za ove prepreke i one te više ne zabrinjavaju, visina u tvojim snovima može se smanjiti ili se snovi mogu potpuno zaustaviti.

Sanjati da se bojiš pada moglo bi simbolizirati nesigurnost i tjeskobu. Postoji temeljni strah od inferiornosti i možda čak imaš neki strah zbog toga što će uslijediti. Mogla bi i sanjati o strahu od pada jer se bojiš neuspjeha u nekom ili svakom aspektu svog života.

Plašiš se da nisi dovoljno dobra pa te pad plaši - jer nisi dovoljno sigurna u svoju sposobnost da sletiš na svoje dvije noge.

Snovi o padovima koji nikada ne prestaju su najstrašniji. Kad imamo ove vrste snova, često moramo ustati iz kreveta. Sanjati o padu koji se ne završava znači da osjećaš kako gubiš kontrolu. U tvom životu postoji situacija u kojoj si navika biti šef i donositi odluke, ali to se sada mijenja. Ako imaš poslovnu odjeću, posao će ti biti tamo gdje te najviše muči i što je vjerojatno uzrok tih čudnih, a opet uobičajenih snova. Ako nosiš pidžamu ili kućnu odjeću, onda bi uzrok mogao biti kućni život. To se razlikuje za svakog pojedinca.

via GIPHY

Drugi faktor koji treba uzeti u obzir kada sanjaš padanje je: jesi li bila gurnuta?

Ako te je netko gurnuo u snu, ta bi osoba mogla biti razlog za tvoju anksioznost i nelagodu.

Vjerojatno osjećaš da te ta osoba traži da radiš stvari za koje nisi spremna.

Ako te netko gura u snu i znaš ga u svom budnom životu, možda je došlo vrijeme da preispitaš svoj odnos s njim.

Premda su određene vrste snova česte, njihova značenja u konačnici ovise o sanjaru. Analiziraj svoje snove i poveži se sa svojim budnim životom. Na taj način dobit ćeš savršenu analizu koja odgovara tvom životu.

Sarah Jones-Smith teško se ikada može sjetiti bilo kojeg svog sna. Kad to učini, osigurava da ih tumači na načine koji joj odgovaraju. Uživa u dokumentiranju svojih snova i pisanju o značenjima zajedničkih snova.

via GIPHY

Možda vas zanima Imaš čudne snove u posljednje vrijeme? Nije čudo. Evo tumačenja 13 najčešćih Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0