Life&style

Evo kako odabrati najbolji madrac, jer to je preduvjet za dobar san

  • U prosjeku (pre)spavamo oko 30% svog života - zavidna količina vremena, moraš priznati
  • Stoga je jako važno da dan je pritom udobno, da kad spavamo, dobro spavamo
  • Dobar madrac je neophodan za san koji odmara i regenerira cijelo tijelo. Otkrivamo kako odabrati pravi 

Za početak, važno je pogledati svoje tjelesne značajke pa prema toj osnovi raditi dalje. Visina, držanje, težina i zdravlje važne su značajke koje prve treba uzeti u obzir. Madrac može pomoći u ublažavanju ili sprječavanju određenih tjelesnih tegoba. Razmisli, na primjer, o problemima s vratom, ramenima i/ili leđima. Nadalje, također je važno uzeti u obzir sljedeće aspekte pri kupnji madraca...

1. Higijena i alergije

Ako si alergična na grinje ili neki određeni materijal, svakako odaberi hipoalergensku verziju madraca. Kako bi se osigurala higijena, važno je pogledati i mogućnost pranja madraca. Možeš li skinuti presvlaku? I može li se prati na 60 stupnjeva? To su važna pitanja koja si moraš postaviti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by euri (@euri.com.au)

2. Prilagodljivost

Budući da su stvari poput težine, položaja za spavanje i drugih čimbenika važne pri odabiru odgovarajućeg madraca, također je korisno pogledati prilagodljivost. Obrati pažnju na to može li se madrac preokrenuti ili podesiti po tvrdoći ili mekoći.

3. Sposobnost ventilacije

Dobro prozračen madrac je obavezan. Gubimo puno tekućine preko noći, a premda dio isparava, veliki dio također završi u madracu. Stoga biraj prozračne materijale i uživaj u dobrom noćnom odmoru!

Stavi ove dvije stvari pod jezik prije odlaska u krevet, sigurno ćeš spavati puno bolje

4. Testiraj san

Znat ćeš jesi li doista odabrala pravi madrac nakon što neko vrijeme ležiš na njemu. Ako ti se madrac ne sviđa, uvijek možeš odabrati drugi. Svaki položaj za spavanje je drugačiji i to bi također trebalo biti u skladu s očekivanjima madraca. Stoga uvijek biraj tek nakon što dobro razmisliš o gore navedenim točkama.

Prema riječima stručnjaka, ovo je najbolji položaj za spavanje kako bi se dobro osjećala sljedeći dan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sleep Ninja (@sleepninjaa)

Photo: Shutterstock

Komentari 0