Life&style

Evo gdje danas možeš pratiti čarobni put Djeda Božićnjaka dok raznosi darove po cijelom svijetu

  • Dok provodiš Badnju večer okružena obitelji uz jelku, sigurno će netko od djece upitati "Gdje je Djed Mraz i kad će stići?"
  • Uz priče koje si im ispričala o Djedu Božićnjaku, sada će moći i pratiti njegov put na Badnjak
  • Google ima odgovor na sve, pa zašto bi ga onda zbunjivalo "Gdje je Djed Mraz?" 

Badnjak je stigao. Ukrašeno drvce, darovi su konačno zamotani i ispod bora, tanjur božićnih kolačića za Djeda Božićnjaka, možda neke vesele božićne pjesme koje sviraju u pozadini. A ako imaš malu djecu, sigurni smo da će božićnu večer provoditi stalno postavljajući isto pitanje: "Gdje je sada Djed Božićnjak?" Srećom, ne moraš izmišljati odgovore. Evo kako pratiti Djeda Mraza jer, 2021. je, pa naravno, postoje aplikacije i web stranice na kojima možemo pratiti Djeda Božićnjaka, ali jesi li znala da možeš pitati i svoju Amazon Alexu ili Google gdje je Djed Božićnjak?

Majka je odlučila da svom djetetu neće lagati i da će mu odmah reći kako Djed Mraz zapravo ne postoji. Uništava li time čaroliju Božića? Možda vas zanima Majka je odlučila svojoj maloj kćeri odmah reći da Djed Božićnjak ne postoji: "Ne želim joj lagati" Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: shutterstock shutterstock

Uvijek možeš ispričati djeci povijest Djeda Mraza (biti će šokirani kad saznaju koliko je Djed Božićnjak star !) ili podijeliti druge zabavne činjenice o Božiću. Možete provesti vrijeme kao obitelj zabavljajući se ili se opustiti i uživati ​​u jednom od svojih omiljenih obiteljskih božićnih filmova. Ili, možete nasmijati sve uz neku od zabavnih božićnih igara (neke su ekstra zabavne za odrasle samo ako imaš božićni koktel u ruci). Ove ideje za praćenje Djeda Božićnjaka samo su jedan od načina da održiš božićnu čaroliju živom za cijelu obitelj.

Evo kako pratiti putovanje Djeda Božićnjaka diljem svijeta na Badnjak.

Google ima plan puta Djeda Božićnjaka

 | Autor:

Google ima odgovor na sve, pa zašto bi ga onda zbunjivalo "Gdje je Djed Mraz?" Uoči velikog dana, web stranica je dom Djeda Mraza, u kojem se nalaze igre i aktivnosti za djecu koja žele ući u blagdanski duh. A danas prati Djeda Božićnjaka i njegove sobove na njihovom putovanju oko svijeta uz ažuriranja uživo o njegovom boravištu.

NORAD prati Djeda Božićnjaka od 1955.

 | Autor:

Vjerojatno najpoznatija web stranica na svijetu koja prati Djeda Božićnjaka je NORAD-ova. Riječ je o projektu zapovjednog stožera sjevernoameričke zračne i svemirske obrane, a NORAD najdražeg djedicu prati već više od 60 godina. 

Ova tradicija počela je sasvim slučajno 1955. godine kada je u novinama Colorado Springs objavljen oglas za dućan s igračkama: "Djeco, zovite me na privatni broj i razgovarat ću s vama u bilo koje doba dana ili noći. Možete me posjetiti i u Sears Toylandu!". Uz potpis je navedeno ime Djed Božićnjak, ali je greškom upisana tajna hitna linija NORAD-ovog kapetana Harryja Shoupa.

Shoup je uskoro primio prvi poziv, te ga je dijete s druge strane upitalo: "Je li to Djed Božićnjak?". Kapetan je pomislio da je riječ o šali, ali je uskoro čuo plač s druge strane pa je nastavio razgovarati s djetetom i saslušao njegove želje. Uskoro je primio mnoštvo drugih poziva te se nastavio pretvarati da je Djed Božićnjak. Ovo je postala božićna tradicija NORAD-a.

Od tada volonteri svake godine primali su tisuće poziva iz cijelog svijeta. Ipak, pojavom modernih tehnologija i razvojem interneta, NORAD je praćenje Djeda Božićnjaka prebacio u online izdanje te ga svi zainteresirani mogu pratiti na njegovom čarobnom putovanju po svijetu. 

Ove godine na stranici Norad Santa ne samo da možeš pratiti animiranog djedicu na satelitskoj snimci i saznati ponešto o lokacijama koje posjeti, već možeš zaigrati pokoju božićnu igru, poslušati najdraže pjesmice, naučiti nešto o Djedu Božićnjaku pa čak i kupiti neki suvenir.

Više aplikacija za praćenje Djeda Božićnjaka

Ako i dalje želiš još više načina za praćenje Djeda Božićnjaka, postoji nekoliko drugih aplikacija za praćenje Djeda Božićnjaka koje možeš provjeriti.

  • Aplikacija Santa Tracker tvrtke Dualverse, Inc. dostupna je putem App Storea i Google Playa
  • Aplikacija Santa Tracker tvrtke First Class Media BV dostupna je putem App Storea i Google Playa
  • Razgovarajte s Djedom Božićnjakom preko North Pole Command Center dostupnog putem App Storea
Film Grinch Možda vas zanima Top lista 10 najboljih božićnih filmova svih vremena - nećeš vjerovati koji je broj 1 Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0