Life&style
Divovski patak Long Boi

Dvostruko veći od ostalih ovaj divovski patak postao je zvijezda društvenih mreža

  • Ne, ovo nije novinska patka, nego doista slavna, prava pravcata pernata patka, odnosno - patak
  • Ova ptica od 70 centimetara iz Yorka u Engleskoj znatno je veća od svojih vršnjaka 
  • Upravo zbog svoje veličine postala je poznata na Instagramu

Kakva je to novinarska patka, možda će pomisliti neki čitatelj. Ali, kad bi se taj dotični patak sagnuo, bio bi jednako velik kao i njegovi pernati prijatelji. Patak zvan „Long Boi“, za prijatelje Dugi, živi u kampusu Sveučilišta York u Engleskoj. Neobično ime dolazi od njegove veličine: s otprilike 70 centimetara, Long Boi je daleko viši od ostalih pataka s kojima živi u kampusu. Long Boi se tiho uvukao u Timeline od gotovo 25.000 sljedbenika i to samo na Instagramu. Fotografije slavne ptice također su postale popularne na Twitteru i Redditu, gdje su je korisnici pogrešno prihvatili kao najveću patku na svijetu.

Slatki do boli: zašto su prase, guska i kornjača najluđe instagramske zvijezde?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Long boi (@longboiyork)

Studenti su postali svjesni usamljenog patka

Razlog njegovog entiteta leži u podrijetlu: Long Boi križanac je između indijske patke trkačice i obične patke. To ga ne čini najvećim patkom na svijetu, ali je gotovo sigurno najistaknutija.

Studenti također vole svog patka. Zoe Duffin koja studira biologiju na Sveučilištu u Yorku, osnovala je i vodi društvene mreže za Long Boia. „Bilo nam je pomalo žao zbog njega, jer se nije uklapao među ostale patke i one su ga se klonile, a on je djelovao prilično usamljeno“, rekla je Duffin za BBC. Ali, to se u međuvremenu promijenilo. Long Boi je od usamljenog patka postao zvijezda na društvenim mrežama, čak se virtualno pojavio u američkom kasnom noćnom showu Jamesa Cordena. 

Do sada je Long Boi postao prava faca, izjavila je Zoe Duffin za BBC: „Vremenom je stekao puno sljedbenika među studentima iz Yorka, prilično je poznat u kampusu i od tada se dobro snašao i s ostalim integriranim vodenim pticama.“

Možda vas zanima S pomoću ova 4 savjeta će tvoj kućni ljubimac postati Instagram zvijezda Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Long boi (@longboiyork)

Photo: Instagram@longboiyork

Komentari 0