Life&style

Dvije žene otkrile da su prije 57 godina zamijenjene u rodilištu. Sad tuže bolnicu

  • Daily Beast donosi priču o ženi koja je preko testa kojeg je naručila na stranici Ancestry.com s 57 godina saznala da nije krvno povezana ni s kim iz svoje obitelji
  • Nakon još testova i pretraživanja na internetu shvatila je da je kao beba zamijenjena u bolnici
  • Sada ona i žena s kojom je prije zamijenjena u rodilištu tuže bolnicu zbog nesmotrenosti 

Dvije žene rođene u istoj bolnici u Oklahoma Cityju prije 57 godina kažu da su zamijenjene pri rođenju i tuže bolnicu zbog zbrke koja im je promijenila živote, objavio je Daily Beast kojemu su akterice ove priče ustupile i svoje ekskluzivne fotografije.  Ne zna se koliko često se bebe diljem svijeta slučajno zamijene pri rođenju, ali pojava DNK testova omogućila je sve više i više obitelji da se suoče s neugodnom istinom o tome tko su zapravo. 

Tina Ellis i njezina kći koristile su Ancestry.com DNA test u nadi da će saznati više o Ellisinom djedu s majčine strane. Na njihovo iznenađenje, test ih nije povezao ni sa kim u njenoj obitelji, već je rekao da imaju puno rođaka s prezimenom Brister. Ellisina mama, Kathryn Jones, nikada nije čula za Bristersove. Kada je i ona napravila test, pokazalo se da nema nikakve krvne veze s kćeri koju je odgajala od rođenja.

Možda vas zanima Starija gospođa (61) i njen mlađahni suprug (24) žele postati roditelji. Sad razmatraju kako... Rubrika Love&Sex Love&Sex

Ennisina kći je počela istraživati po internetu i pronašla ženu rođenu istog dana kad i Ennis. Žena, Jill Lopez, izgledala je kao Ellisina majka, a imala je pokojne roditelje s prezimenom Brister. Kada je Jones vidjela Lopezinu fotografiju, rekla je da se slomila. "Prvo što sam pomislila bilo je: 'Gdje sam bila kad je to snimljeno?' i 'Ne sjećam se te odjeće', jer je zapravo izgledala baš kao ja", rekala je  za Daily Beast. Ennis je također teško palo ovo otkriće te je kazala kako se po prvi puta osjećala "kao da ne pripada". 

Tri žene zajedno tužile bolnicu: "Ovo mora prestati"

Ennis, Jones i Lopez tužile su regionalnu bolnicu Duncan, koja je preuzela bolnicu u kojoj su Ennis i Lopez rođeni nakon što se spojila s drugim bolnicama 1975., kažu njihovi odvjetnici. U tužbi se navodi nesmotrenost i nemarno nanošenje emocionalne štete, navodi Daily Beast. Doktori koji su porodili Ennis i Jones više nisu živi, a bolnica je odbacila optužbe, rekavši da to nije isto mjesto gdje je navodno došlo do zabune. Sudac je odbio zahtjev bolnice za odbacivanjem tužbe na toj osnovi. 

Ako primjećuješ jedan detalj na starim fotografijama, veća je vjerojatnost da ćeš se rastati

 | Autor: Shutterstock Shutterstock DNA test

Posljednjih godina, DNK testovi koje svatko može naručiti preko interneta, doveli su do stotina tužbi, od kojih mnoge uključuju zamjenu beba i nesmotreno ponašanje s genetskim materijalom parova koji su se podvrgnuli tretmanima neplodnosti.

Godine 2021., par iz LA-a tužio je kliniku za plodnost nakon što je zbog miješanja embrija žena zatrudnjela s djetetom drugog para, dok je taj par zatrudnio i počeo odgajati njihovo dijete. A ranije ovog mjeseca, par je tužio kliniku za plodnost kada je njihova 29-godišnja kći otkrila da nije genetski povezana sa svojim ocem nakon što je koristila kućni DNK komplet. U tužbi se navodi da je bolnica koristila spermu drugog muškarca u liječenju neplodnosti para.

"Toliko drugih obitelji prošlo je kroz istu vrstu nezamislivih okolnosti i bile su prisiljene ponovno sastaviti dijelove svojih života", rekla je kći Jessica Harvey Galloway na konferenciji za novinare. "Ovo mora prestati."

Photo: shutterstock

Komentari 0