Life&style

Dvije djevojčice baki su opisale kako je izgledao prvi dan škole u Zagrebu. Duhovito...

  • O kaotičnom početku nove školske godine sve znamo, no poruka baki dviju zagrebačkih osmoškolki baš nas je nasmijala
  • Opisale su prvi dan škole, s naglaskom na putovanje do nje jer na nastavu moraju u drugu školu, njihova je stradala u potresu
  • Svojim riječima prenijele su kako je to izgledalo u dječjim očima. Namjerno ili ne, poruka koju su baki poslale na WhatsApp ispala je baš duhovita 

Prvi dan škole ove je školske godine bio i za roditelje i za djecu još kaotičniji nego inače, najviše zbog situacije s koronom, a u Zagrebu i okolici još i više jer su mnoge škole razrušene u potresu. Mnoga djeca zbog toga su premještena u druge škole. Pa eto još malo kaosa. No, to već znamo. Sve stresove koji su učenike dočekali prokomentirali su i roditelji i djeca i nastavnicii i stručnjaci još prije dva dana. Pa maske, pa ne smiju blizu prijatelja, pa malo idu u školu malo su online... U moru loših stvari zato nas je baš razveselila zabavna priča dviju djevojčica iz Zagreba koje su opisale kako je izgledao početak škole. Pišući na svoj način napisale su vrlo duhovit prikaz tog prvog dana. Koji uključuje i putovanje do škole.

Možda vas zanima Broj fotografija na mobitelu Andree Andrassy mogao bi vas iznenaditi! Evo i zašto Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

Sestre Mika I. (7. razred) i Maša I. (5. razred) do ove su godine išle u osnovnu školu Miroslava Krleže na zagrebačkom Kaptolu, no kako je škola oštećena, pola njihove škole na nastavu mora u školu Jabukovac, a druga polovica u školu Pantovčak. Prijevoz je do tih škola organiziran autobusima, a kako je prošao prvi dan, djevojčice su u WhatsApp poruci opisale baki. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

"Znači, ispred pizzerije "2" su po nas došla tri busa koja su vozila na Pantovčak i tri koja su vozila na Jabukovac. Niži razredi su išli na Jabukovac, a mi viši na Pantovčak. Maša je otišla u bus broj 1, a Mika u bus broj 2. Vozili su se u koloni , prvi, drugi i treći, ali kad su iz Mlinarske trebali skrenuti na Cmrok Mikin bus je krenuo prema Markovom trgu i kad je došao na Markov trg tamo je vozač izašao i nazvao vozača prvog busa zato što se izgubio i nije znao put. 

Onda smo krenuli prema Ilici i vozili se prema Britancu, ali smo nastavili pokraj Britanca i došli do Bosanske ulice ili kako se već zove, i vozili se po njoj. Ali ulica je bila jako uska i strma i busu je bilo jako teško za proći jer je to ipak putnički bus. Putem se bio postrugao po tri kuće i pokupio mali stupić, a kada smo došli do jednog jako, jako oštrog zavoja zaglavili smo kraj jednog auta koji je također pokušavao proći kraj nas, ali više nije imao kamo jer smo se nekako uspjeli zaglaviti. Onda, dok smo se pokušavali iskoprcati, uspjeli smo se zabiti u nečiju privatnu garažu. Nakon toga smo se nastavili voziti i došli do Hercegovačke i na kraju smo uspjeli doći do škole.

Škola ima sličnu arhitekturu kao ksaverska škola i ima zelene zidove, ali su učionice jako male pa ćemo uvijek morati nositi maske. Profesor iz fizike je dobio koronu. Maši je razrednica profesorica iz engleskog. 

Puno pusa, Mika i Maša"

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

 

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0