Life&style

Dva noviteta knjižare VBZ savršeni su božićni pokloni za ljubitelje knjiga!

  • U VBZ-ovoj ponudi noviteta nalaze se dva odlična naslova iz područja kulinarstva i alternative
  • Ako nekoga za Božić želiš razveseliti novom knjigom, Knjiga o maslini i Najveća tajna dvije su odlične opcije
  • Jedan domaći i jedan strani naslov napravit će odličan balans i u slučaju da želiš pokloniti obje knjige!

Nova knjiga uvijek je dobar izbor, a posebno je prigodna u ovo blagdansko vrijeme. U trenutnoj VBZ-ovoj ponudi noviteta nalaze se i "Knjiga o maslini" Veljka Barbierija i "Najveća tajna" Rhonde Byrne. 

Veljko Barbieri: "Knjiga o maslini"
“Knjiga o maslini i 251 recept” autora Veljka Barbierija crpi nadahnuće u maslini, svetom stablu koje određuje naš odnos prema svijetu i svemiru već više od četiri tisućljeća. Maslina je sinonim Sredozemlja, ali i svih njegovih područja od suhih tala Sjeverne Afrike i njezine domovine Male Azije, preko Grčke i Apeninskog poluotoka gdje je poprimila mitološki značaj, Francuske i Španjolske, danas Amerike i Australije, koje svoje planetarno nasljeđe duguju upravo maslini.

Jedno je od najdugovječnijih stabala na svijetu koje pamti otkucaje stoljeća i tisućljeća urezanih u našu baštinu i upisanih u godovima drevnih maslina koje su zapamtile Homera i Platona, Krista i Muhameda. Veliki vladari, vojskovođe i umjetnici bili su ovjenčani i pomazani njezinim lišćem i svetim uljem.

 | Autor: VBZ VBZ Upravo se iz tog razloga poglavlja Knjige o maslini prepliću na toj pozornici pisane i nepisane povijesti inspirirana srebrnim maslinicima sa Sredozemlja koji se još od prapovijesnih vremena spuštaju sve do njegovih krajeva ili prekrivaju škrte krajolike u unutrašnjosti te se u potpunosti vežu uz našu svijest o pripadnosti istom civilizacijskom krugu. Kako su govorili u antičkoj Grčkoj i starom Rimu: „Dokle seže maslina, do tuda se prostire naš svijet!“. Maslina i maslinovo ulje ključan je duhovni, ljekoviti i kulinarski temelj, a maslina je i kultni predznak kulture i gastronomije.

U ovoj knjizi pronaći ćeš 251 recept s maslinama, među kojima su i recepti za predjela, međujela i salate, juhe, jela od povrća, tjestenine, riže, ribe, školjaka i mesa. Tu su i slastice s maslinama i maslinovim uljem koje bude naša osjetila, a uz užitak čitanja sjajnih tekstova, bogate ilustracije učinit će tvoj doživljaj cjelovitim!

Možda vas zanima Otkrili smo gdje pronaći vrhunsku kozmetiku po super povoljnim cijenama Rubrika Beauty Beauty

Rhonda Byrne: "Najveća tajna"
Rhonda Byrne, omiljena autorica bestselera, objavljivanjem knjige Tajna 2006. godine pokrenula je globalni fenomen. To djelo koje mijenja živote pomoglo je čitateljima da shvate netaknute moći koje nose u sebi. No, Rhondino putovanje time ni u kojem slučaju nije bilo završeno – nešto u vlastitoj unutrašnjosti poticalo ju je na potragu za novim mudrostima. Tragala je četrnaest godina, sve dok nije otkrila univerzalnu istinu koju je pretočila u sadržaj nove knjige “Najveća tajna”. 

 | Autor: VBZ VBZ

Najveća tajna kvantni je skok koji će te povesti s one strane materijalnog svijeta, u duhovno carstvo, u kojem prebivaju sve mogućnosti. Pouke ove knjige obuhvaćaju jednostavne metode koje odmah možeš početi primjenjivati, kao i dubinska otkrića koja će ti raspršiti negativne osjećaje straha i nesigurnosti, tjeskobe i patnje. Ispunjena mudrim riječima duhovnih učitelja iz cijeloga svijeta, iz prošlosti i sadašnjosti, “Najveća tajna” dalekosežno je majstorsko djelo i svakom čitatelju izlaže izravan put koji vodi okončanju patnje te životu punom duboke radosti. Ova knjiga pokazat će ti izlaz iz negativnosti i problema i ulaz u život trajne sreće i blaženstva.

Možda vas zanima Slavim 20 godina spisateljske karijere. Živim za knjige i od knjiga. Konačno! Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog
Photo: VBZ

Komentari 0