Life&style

Dva dočeka Nove u jednom danu zvuče sjajno: U ovim hrvatskim gradovima se slavi i po danu

  • Ako želiš u jednom danu dvaput proslaviti početak Nove godine, u nekoliko gradova diljem Lijepe Naše to je već polako i tradicija
  • 'Podnevni doček' osobito je prigodan za obitelji s djecom, ali i za one kojima jedan doček nije dovoljan
  • Dobro se zabaviti i zagrijati već u podne na Staru Godinu s ekipom s posla ili frendovima nije uopće loša ideja

Još jedna godina bliži se svom kraju, a novu 2023. treba dočekati veselo te u dobrom društvu kako bi nam takvih bilo sljedećih 365 dana. Stoga su neki gradovi organizirali takozvani dvostruki doček Nove godine; podnevni i, naravno, kasnovečernji. Donosimo ti pregled nekih dvostrukih dočeka Nove godine koje vrijedi posjetiti – obiteljski, s ekipom ili čak i solo. 

Možda vas zanima Kamo za najluđu noć? Ovih 5 tematskih dočeka Nove godine garantiraju ludu zabavu Rubrika Life&style Life&style

Velika: Najveći slavonski Doček Nove godine u podne

Najveći slavonski Doček Nove godine u podne očekuje sve mlade duhom u Nininoj čarobnoj Shhhumi 31. prosinca 2022. godine, a bogati program počinje u 10 sati dolaskom Djeda Božićnjaka u kočiji prepunoj poklona. Za dobro raspoloženje, zabavu i plesni ritam pobrinut će se poznata grupa Feminem u sastavu Neda Parmać, Nika Antolos i Pamela Ramljak te Libreto band iz Požege. Podnevno odbrojavanje uveličat će puštanje tisuće šarenih balona dobrih želja u nebo.

 | Autor: Promo Promo

Veličanstvenu plesnu pozornicu u Velikoj, podno Papuka, preplavit će opojni mirisi domaćih specijaliteta koje pripremu lokalni OPG-ovi na više od 20-tak novogodišnjih kućica. Najmlađi će, uz druženje s Djedom Božićnjakom i podjeli poklona, uživati i na klizalištu uz svoje omiljene plišane maskote te posebno prilagođenoj gastro ponudi. Cijela Ninina čarobna Shhhuma tijekom praznika naprosto postaje bajkovita pozornica za velike i male.

 | Autor: Promo Promo

Zagreb: Doček Nove 2023. godine u Božićnom gradu Family malla za velike i malene

Family mall organizira spektakularan doček Nove godine za velike i malene 31.12.2023.godine od 12 do 21 sat u Božićnom gradu Family malla, najatraktivnijoj blagdanskoj destinaciji za djecu i obitelj u Zagrebu. Božićni grad prostire se na 15.000 m2 u dvorištu Family malla.

 | Autor: Promo Promo

Slavlje je prilagođeno djeci tako da se doček obilježava u 19 h spektakularnim vatrometom. Osim toga, posjetitelji mogu uživati u besplatnom klizanju od 17:00 do 19:00 sati, zabaviti se u lunaparku i svemu što je Božićni grad pripremio za djecu.

Za odrasle je zabava zagarantirana uz CRO DANCE PARTY glazbu za koji se brine DJ Santa, a pravu poslasticu u za mališane pripremaju djedica i vilenjaci koji će voditi MINI DISCO od 12:00 do 21:00 sat. Također ćeš moći uživati u novogodišnjim specijalitetima i piću, a predah će uz ukusne zalogaje garantirati i osiguran stol za sve posjetitelje.

 | Autor: Promo Promo

Limitirana prodaja ulaznica je počela i svoju ulaznicu možeš kupiti na ulazu u Božićni grad svakim danom, te online putem sustava Entrio. Ulaznica za odrasle je 50 kn, a za djecu je ulaz besplatan uz novogodišnje darivanje u kući Djeda Božićnjaka. Božićni grad je za ispraćaj stare godine otvoren od 12 do 21 h. 

Fužine: Tradicionalan doček nove godine u podne

Ova manifestacija u Fužinama održava se od početka milenija, a okuplja brojne posjetitelje iz zemlje i inozemstva. Sve je spremno za originalan ispraćaj stare i tradicionalan Doček Nove godine u podne. U subotu, 31. prosinca, glavno je događanje kojem se vesele veliki i mali, a program starta ujutro od 9 sati s usponom na Preradovićev vrh uz stručno vodstvo Lynx and Fox koji je rezerviran za sve ljubitelje dobre rekreacije koji će kulminirati s božanstvenim pogledom na Fužine i njezine bisere, jezera Bajer i Potkoš. Povratak u Fužine planiran je točno za Doček Nove godine u podne. Slavljenički dio programa Dočeka Nove godine u podne u centru Fužina starta od 10 sati uz nastup poznatog riječkog benda Brevis. U 11 sati Opatijski kukali tradicionalno će se okupati u hladnom jezeru Bajer i nazdraviti s publikom. 

 | Autor: Promo Promo

Točno 10 sekundi prije podne krenut će razigrano i veselo odbrojavanje uz zvukove truba i glazbu, a organizatori pripremaju i iznenađenje za sve posjetitelje ove romantične gorske rivijere. Scenografiju pozornice tijekom odbrojavanja krasit će vatreni scenski efekti. Pripremi se i na brojne nagradne igre i bogatu ugostiteljsku ponudu koju će upotpuniti i domaći proizvodi goranskih OPG-ova. 
Za najmlađe se planira poseban Dječji doček koji će započeti 31. prosinca u 16 sati, odmah iza dočeka za velike, a održavat će se na poluotoku Čoka. Doček za najmlađe uveselit će cirkus show, šetnja na štulama, igre s balonima, interaktivne radionice i fire show. Cijelo događanje kulminirat će vatrometom uz bajkovito jezero Bajer u podnevnim satima kada će nebo nad Fužinama obasjati i zvjezdice. Dakako, i ovaj dio programa pratit će glazbena podloga i ponuda domaćih ugostitelja.

 | Autor: Promo Promo

Samobor: Dvostruki doček Nove godine 

Grad Samobor i ove godine u suradnji s Turističkom zajednicom priprema dvostruki doček Nove godine koji će se održati u podne i u ponoć, ali ove godine neće koristiti vatromet. Kao zagrijavane za tradicionalni doček u podne i ponoć građane Samobora i posjetitelje će dan prije Silvestrova uvesti pjevačica Domenica koja će koncert održati pod kupolom na Trgu Matice hrvatske. Podnevni doček Nove godine u Samoboru postao je omiljeni događaj za čitavu obitelj, a ove će se godine za zabavu pobrinuti grupa 'Night Express'. Pozivaju se svi građani i na ponoćni doček kada će na Trgu kralja Tomislava svirati sastav 'Koala'.

 | Autor: samobor.hr samobor.hr

Marija Bistrica: Dvostruki doček Nove godine podno marijanskog svetišta

Na samom kraju bogatog adventskog programa u Mariji Bistrici, mjestu u kojem se nalazi naše najpoznatije marijansko svetište, svake godine održava se podnevni doček Nove godine. Ako želiš u istom danu dva puta dočekati Novu godinu, svakako dođi u Mariju Bistricu. Program veselog dočeka započinje 31. 12. 2022. u 10:30, a osim glazbenih nastupa grupe "Kavaliri" i "Elixir" organizirana je i Bistrička božićna tombola čija je glavna nagrada automobil Hyundai Bayon. Neizostavna je i prigodna eno - gastro ponuda s tradicionalnom hranom i pićima.

 | Autor: TZ Marije Bistrice TZ Marije Bistrice

Ogulin: Veseli dječji doček Nove godine 

U subotu, 31. prosinca, u gradskom parku čeka se Dječja nova godina uz poznatog pjevača Bojana Jambrošića. Uz Jambrošića nastupit će i Ogulinske mažoretkinje kao i Raspjevani vilenjaci Društvo Naša djeca Ogulin. Program počinje od 10 sati. 

 

Možda vas zanima Ljubav je u zraku! Za ova bi tri horoskopska znaka iduća godina mogla biti sudbonosna Miss7 Horoskop
Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    2 puta kazu sretna nova