Life&style
Igra lignje

Druga sezona 'Igre lignje' sve je bliže, objavili su popis glumaca i otkrili tko se vraća iz prve sezone

  • 'Igra lignje' (Squid Game) je naprosto zaludila svijet prije dvije godine te je okupila milijune fanova
  • Odmah nakon emitiranja prve sezone potvrđena je i druga, a nestrpljenje i uzbuđenje ljubitelja serije sve je veće 
  • Sve je bliže dan kada ćemo gledati nove epizode, a u tekstu smo prikupili sve što znamo o drugoj sezoni, novim glumcima i datumu izlaska 

Korejska hit serija 'Igra lignje' (Squid Game) zaludila je svijet nakon svoje premijere 17. rujna 2021. godine, postavši najveća Netflixova serija ikada. Također je ušla u povijest u smislu glumačkih priznanja, a glumačka postava Lee Jung-jae i HoYeon Jung postali su prvi pobjednici za seriju koja nije na engleskom na dodjeli nagrada SAG 2022.

Zanimljiva serija prikazuje smrtonosnu igru u stilu 'Battle Royalea', u kojoj 456 ljudi, svi suočeni s velikim dugovima, ulažu svoje živote za konačnu nagradu od 38 milijuna dolara. Dok je divlja premisa privukla milijune gledatelja, stručno napisani likovi i dileme 'što bi ti na njegovom ili njezinom mjestu' tjeraju obožavatelje da razmjenjuju teorije i gledaju serije slične ovoj. 

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, Igra lignje

Druga sezona serije 'Igra lignje'

Dakle, druga sezona se snima već neko vrijeme, ali trenutačno nije poznato u kojoj je fazi projekt. Kreator Hwang Dong-hyuk odmah nakon prve sezone potvrdio je da planira drugu sezonu hita: „Bilo je toliko pritiska, toliko potražnje i toliko ljubavi za drugu sezonu, tako da se gotovo osjećam kao da nam ne ostavljate izbora!“

Službena najava Netflixa stigla je u lipnju 2022., devet mjeseci nakon premijere prve sezone. U izjavi za obožavatelje, otisnutoj na jednoj od kartonskih kartica za regrutaciju igre, Hwang je otkrio da će se Gi-hun i Front Man vratiti, dok je također najavio novi lik.

Wednesday, Jenna Ortega Možda vas zanima Druga sezona serije 'Wednesday' navodno je već snimljena: je li Jenna Ortega otkrila previše o njoj? Rubrika Life&style Life&style

„Trebalo je 12 godina da oživimo prvu sezonu serije prošle godine. Ali, bilo je potrebno 12 dana da 'Igra lignje' postane najpopularnija Netflixova serija ikad“, stoji u priopćenju. „Kao scenarist, redatelj i producent serije, veliko hvala obožavateljima diljem svijeta. Hvala vam što gledate našu seriju i volite je. A sada se Gi-hun vraća. Front Man se vraća. Sezona 2 dolazi. Čovjek u odijelu s ddakjijem bi se mogao vratiti. Također ćete se upoznati s Young-heeinim dečkom, Cheol-suom. Pridružite nam se još jednom za potpuno novi krug.“

 | Autor: Pr Pr

Za one koji se pitaju, Young-hee je ime legendarne lutke 'Crveno svjetlo, zeleno svjetlo' iz 1. sezone, koja se temelji na liku iz korejskog udžbenika istog imena. Tu je i lik Cheol-su koji ide uz Young-hee, pa se čini da ćemo u nadolazećoj sezoni dobiti novog divovskog ubojitog robota.

Potencijalni datum izlaska 2. sezone

Što se tiče premijere, redatelj Hwang je u jednom intervjuu rekao kako misli da bi nova sezona mogla izaći krajem 2023. ili početkom 2024. godine. Rekao je tada da ima tri stranice ideja i da će sigurno biti još preznaimljivih igara. „Čovječanstvo će još jednom biti stavljeno na kušnju kroz te igre“, rekao je. 

Na tiskovnoj konferenciji nakon dodjele Emmyja 2022. godine, Hwang je ponudio više detalja o produkciji, potvrđujući da će započeti snimanje druge sezone početkom 2023. "Počet ćemo snimati drugu sezonu početkom sljedeće godine i bit će objavljena sljedeće godine“, rekao je. Također je rekao da će nove epizode imati „poboljšanja u produkcijskim budžetima“, tako da bi moglo biti još više divljih setova nego što smo ih vidjeli.

Novi članovi glumačke postave

Netflix je najavio prvi krug novih glumaca koji će se pridružiti dugo očekivanoj drugoj sezoni. Isječak s godišnjeg događaja za obožavatelje streamera Tudum potvrdio je da će se četiri glumca iz prve sezone vratiti: Lee Jung-jae (Gi-hun), Lee Byung-hun (The Front Man), Wi Ha-jun (policajac Jun-ho), i Gong Yoo (Regrut). Također su otkrili četiri muška glumca koji se pridružuju seriji u ulogama koje još nisu otkrivene, a većina njih su poznata lica obožavateljima Netflixovih korejskih serija i filmova.

Yim Si-wan je glumac i idol koji je najpoznatiji po dva vrlo različita projekta: rom-com seriji 'Run On' iz 2020. i ovogodišnjem horor trileru 'Unlocked'. Kang Ha-Neul najpoznatiji je po ulozi Yong-shika u seriji 'When the Camellia Blooms'. Park Sung-hoon debitirao je na Netflixu ranije ove godine, glumeći nasilnika Jae-juna u hit melodrami 'The Glory'. Yang Dong-geun (poznat i kao YDG) je glumac i reper koji je imao sporedne uloge u Netflixovom filmu 'Yaksha: Ruthless Operations', kao i serijama 'Connect', 'Cheer Up' i 'The Forbidden Marriage'.

Nakon prve objave glumačke postave, Netflix je objavio punu glumačku postavu sa nizom slika. Među novim glumcima koji se pridružuju seriji je nekoliko iz Netflixovih serija, neki glumci u usponu i dobro poznati k-pop idoli: Park Gyu-young ('Sweet Home, Celebrity'), Jo Yu-ri ('Iz*One), Kang Ae-sim ('Move to Heaven'), Lee David ('The Fortress'), Lee Jin-uk ('Sweet Home'), Choi Seung-hyun (a.k.a. Big Bang's T.O.P.), Roh Jae-won (Ditto) i Won Ji-an (D.P.).

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix; s lijeva na desno: Lee Jung-jae, Lee Byung-hun, Yim Si-wan, Kang Ha-neul/drugi red s lijeva na desno: Park Gyu-young, Park Sung-hoon, Jo Yu-ri, Wi Ha-jun, treći red s lijeva na desno: Yang Dong-geun, Kang Ae-sim, Lee David, Lee Jin-uk

Potencijalna radnja serije

Prva sezona serije obuhvatila je cijelu Igru, a Seong Gi-hun (Lee Jung-jae) pojavio se s nagradom od 456 milijardi južnokorejskih vona. Godinu dana kasnije, Gi-hun otkriva da Igra uskoro ponovno počinje kada naiđe na Prodavača (Gong Yoo) koji regrutira drugog igrača. Neposredno prije nego što je krenuo u Ameriku, Gi-hun odlučuje ostati u Koreji, s nadom da će jednom zauvijek zatvoriti Igru.

Završna scena tjera obožavatelje da se nadaju da će se Gi-hunova priča nastaviti, a pobjednik će se udružiti s drugima kako bi zatvorio tajnu, multinacionalnu smrtonosnu igru. Sve osim Gi-hunova povratka još je u zraku. Mogao bi pokušati pridobiti policiju na svoju stranu, nakon što ga je odbila u 2. epizodi, ili bi mogao pronaći više bivših igrača.

Također nema jamstva da će u nastavku sljedeće igre biti u Koreji. Prva sezona otkrila je da se diljem svijeta događaju smrtonosne igre s bogatašima iz više zemalja koji se kockaju na ishode. Premda je prva igra vjerojatno kreirana u Koreji, budući da je Oh Il-nam (Oh Young-soo) bio uključen, igra u drugoj zemlji mogla bi postati tema buduće sezone.

U razgovoru na crvenom tepihu Emmyja 2022. godine, Hwang je rekao da će se Gi-hun osvetiti u nadolazećoj sezoni i vratiti se kao sasvim drugačiji lik.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, Igra lignje

Hwang je također nagovijestio da bi se druga sezona mogla više usredotočiti na Front Mana, koji je vodio Igru prve sezone. Na kraju sezone je njegov identitet otkriven kao Hwang In-ho (Lee Byung-hun), stariji brat policajca Jun-hoa (Wi Ha-jun). Maskirani muškarac bio je nemilosrdan tijekom cijele Igre, a kada je otkrio da se njegov mlađi brat infiltrirao u Igru, upucao ga je (premda možda ne smrtonosno; nismo vidjeli Jun-hovo tijelo).

U intervjuu iz listopada 2021., redatelj Hwang je sugerirao da bi Front Man (Lee Byung-hyn), i sam bivši policajac, mogao postati jedna od glavnih uloga u seriji.

„Dok sam pisao prvu sezonu, razmišljao sam o pričama koje bi mogle biti u drugoj sezoni ako uspijem napraviti prvu—jedna bi bila priča o Front Manu“, rekao je.

Kim Cattrall, serija 'Glamurous' Možda vas zanima Kim Cattrall u Netflixovoj komičnoj seriji 'Glamurous' briljira ulogom u stilu 'Vrag nosi Pradu' Rubrika Life&style Life&style

Dodao je: "Mislim da problem s policijskim službenicima nije problem samo u Koreji. Vidim na globalnim vijestima da policija može jako kasniti s djelovanjem—ima više žrtava ili se situacija pogoršava zbog ne djeluju dovoljno brzo. To je bilo pitanje koje sam želio pokrenuti. Možda u drugoj sezoni budem mogao više govoriti o tome.“

Sada već potvrđena druga sezona bila je dio Netflixovog globalnog događaja za obožavatelje 'Tudum 2022', koji je bio godinu i tjedan dana nakon premijere prve sezone. Premda je bilo prerano za predstavljanje novih snimaka, Hwang je otkrio prethodno neviđenu snimku iz prve sezone, koja je učvrstila identitet Front Mana.

Jednominutni isječak povezuje misterioznog čovjeka s Jun-hoovim predstavljanjem u drugoj epizodi. Kratko prisjećanje: Majka Jun-hooa poslala ga je u bratov dom da provjeri kako je, jer se nije javljao na njezine pozive. Brat nije bio kod kuće tjedan dana niti je platio stanarinu, a njegova je soba imala zabrinjavajući detalj: par mrtvih zlatnih ribica u zdjeli. U novom isječku Front Man dolazi u studentski dom i stavlja par živih riba u zdjelu, a kamera se fokusira na vrećicu i zdjelu sve dok ne otkrije njegovo lice i on pogleda ribu.

Izbrisana scena iznimno je nejasna i kratka, ali da je uključena u 1. sezonu, uključila bi se u otkrivanje identiteta, potvrđujući da su Front Man i policajac istražitelj braća. Također, Jun-hoova istraga je započela jer je mislio da je njegov brat postao igrač u Igri. Isječak je mogao pojačati tu pretpostavku za publiku, pod pretpostavkom da je kupio ribu prije nego što se sastao s Regrutom (Gong Yoo), a zatim ostavio ribu da umre.

Što se tiče razloga zašto je Hwang otkrio isječak, kada objašnjava tako mali detalj ta vrsta pažnje i pomnog ispitivanja je jedan od razloga zašto su mnogi postali opsjednuti serijom. Također otvara hrpu pitanja o postavkama i uključenosti Front Mana u Igru (kao, zašto kupovati zlatnu ribicu ako je znao da će uskoro prestati voditi Igru, ostavljajući ih da umru?). Jedina stvar u koju možemo biti sigurni: sigurno ćemo vidjeti Front Mana u drugoj sezoni…

 

Photo: Netflix

Komentari 0