Life&style 06. rujna 2020.

Doznaj zašto bi svake večeri u krevetu trebala saviti koljena sve do prsa

Shutterstock/instagram.
  • Zadnje vrijeme si prilično napeta, teško zaspeš i razmišljaš o tome kako bi možda trebala raditi neke vježbe za opuštanje?
  • Ruku na srce: tko uspije svaku večer napraviti nekoliko vježbi joge za opuštanje i pripremu za dobar san
  • Međutim, ovu jednostavnu vježbu možeš napraviti kad si već u krevetu 

Postoji nekoliko sljedova pokreta koji nam pomažu dobro spavati. Ali, moramo biti iskrene i priznati: već i lagani i kratki trening joge teško je uključiti u večernju rutinu. 

Ako si i ti tog mišljenja, onda smo za tebe pripremili jednu sasvim jednostavnu vježbu. Nije uopće naporna, a ne treba ti ni posebna oprema. Osim toga, pogodna je za početnice, kao i napredne, a ne pomaže samo ako ne možeš zaspati, nego i kod nemirnog sna. 

 

Koljena na prsa 

Ovu vježbu idealno je izvoditi kad već ležiš u krevetu. Dakle, lezi na leđa (bez jastuka) te podiži koljena u smjeru prsa koliko je god to moguće. Stavi ruke oko cjevanice – toliko čvrsto sve dok koljena ne dodiruju prsa. 

Osim što to opušta bokove, opušta i leđa. Ostani u ovom položaju te nekoliko puta duboko udahni i izdahni. Koncentriraj se na disanje. Ova vježba pomaže smanjiti stres te opušta. Nakon toga ništa ti više neće stajati na putu do dobrog sna. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Living my best damn yoga life 😁 Join me for some virtual classes and you can live your best yoga life too!

A post shared by Brittany (@brit_yogi) on

Možda vas zanima... Kako brzo i lako očistiti madrac - čak i one ružne žute mrlje od znoja Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0