Life&style

Donosimo ti recept za palačinke koje su obožavali carevi

Prema legendi, kuhar austrijskog cara Franje Josipa I nikako nije uspijevao napraviti klasične palačinke pa ih je služio u ovoj verziji

Pogađaš, riječ je o austrijskom tradicionalnom desertu poznatom po nazivu Kajzeršmarn (njem. Kaiserschmarrn) ili carski drobljenac koji se temelji na bazi tijesta za palačinke, a dobio je pridjev carski jer ga je austrijski car Franjo Josip I naprosto obožavao. Za njegovu pripremu potrebno ti je svega 20 minuta i minimalno truda. Nama je to dovoljno da ga isprobamo. Recept ti donosimo u nastavku: 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Sastojci: 

4 jaja, 250 ml mlijeka, 40 g šećera, 50 g maslaca, 160 g glatkog brašna, sol, šećer u prahu ili drugi prilozi po želji

Možda vas zanima Mljac! Donosimo ti recept za najbržu pripremu čokoladne torte Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

1. Za početak odvoji žumanjke od bjelanjaka i od bjelanjaka istuci čvrsti snijeg. Žumanjcima dodaj mlijeko i brašno, malo ih posoli i izmiješaj u glatku smjesu. 

2. Pomiješaj smjesu od žumanjaka s tučenim snijegom i sve zajedno izmiješaj. 

3. U većoj tavi rastopi maslac, a potom ulij cijelu smjesu. 

4. Donju i gornju stranu ispeci na srednje jakoj vatri (kao da praviš veliku i debelu palačinku), a zatim sve lopaticom ili vilicom natrgaj na veće komade. 

5. Još malo sve peci uz lagano okretanje i istresi na tanjur.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Svoje carske palačinke serviraj posute šećerom u prahu ili po želji začini nekim drugim prilozima. Mi predlažemo čokoladu, svježe voće ili marmeladu koji su neizostavni uz palačinke - u svim verzijama. Ili sama smisli neki novi dodatak... 

Ako, pak, misliš da se u tebi ili oko tebe krije prava gastro zvijezda, prijavi sebe ili frendice na nagradni natječaj https://gastro.24sata.hr/gastro-zvijezda i dokaži da si najbolji foodie bloger regije. Ili barem followaj - ima super fotki i recepata :)
 

Photo: Getty Images

Komentari 0