Life&style

Dom iz bajke: Libanonka u luksuznom stanu u elitnom kvartu Londona skuplja umjetnine iz cijeloga svijeta

  • Ekipa "Doma iz bajke" ušla je u dom Nadine Badre Renom u elitnom kvartu Londona
  • Obilje prirodnog svjetla i susjedstvo bijelih zidova s prirodnim parketom čine prostor mirnim i ugodnim
  • Nadine je uredila dvije velike terase, i na taj način unijela sveobuhvatno zelenilo u stan

​"Za mene su Engleska i London mjesto apsolutne unutarnje slobode", kaže Nadine Badra Renom, vlasnica skupocjenog stana u centru Londona. Nadine je porijeklom iz Libanona, ali cijelo djetinjstvo živjela je u srcu Europe - Parizu, a onda se preselila u London. Radila je u bankarstvu, a sada se bavi glazbom. Svaki tjedan organizira glazbene večere u svom boravku gdje svira na klaviru.

 | Autor: 24 sata 24 sata

"Volim kuhati za svoje goste, imam jako puno zanimljivih začina iz cijelog svijeta najbolji je začin za'tar (zatar)", objasnila je Nadine. Libanonski začin u centru Londona naziva se slično našem Zadru. Nadine je dugogodišnju strast prema začinima i uzgoju biljaka tijekom karantene podigla na višu razinu i na terasi svojeg stana u centru odlučila posaditi nešto jestivo i napraviti kompost.

Možda vas zanima Luksuz u "Domu iz bajke": Kuća od koje zastaje dah: Obilje svjetlosti i predivan bazen Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: 24 sata 24 sata

U prizemlju skupocjenog stana nalazi se otvoreni dnevni boravak s pripadajućom kuhinjom i blagovaonicom, te kupaonica. Na donjem katu nalazi se i glavna spavaća soba s izlazom na prostranu terasu te uredna gostinjska spavaća soba s velikim prozorima s kojih možete uživati u pogledu na vrt. Kako i priliči kada se radi o povijesnim građevinama pod zaštitom države, vlasnica je zadržala maksimum klasičnih arhitektonskih elemenata. Obilje prirodnog svjetla i susjedstvo bijelih zidova s prirodnim parketom čine prostor mirnim i ugodnim. Ova neutralna arhitektura korištena je kao pozadina za slikovitu zbirku kultnog dizajna i skulptura.

"Kuća se nalazi u elitnom kvartu Londona", kaže ona i priznaje da u kvartu nedostaje zelenila, pa je zato uredila dvije velike terase, i na taj način unijela sveobuhvatno zelenilo u stan, a ujedno naglasila da je stan namijenjen odmoru, kako bi izgledao opušteno, a istovremeno dinamično, poput samog Londona. S urođenim britanskim konzervativizmom, ovo je rodno mjesto buntovnika: Oscara Wilda, Beatlesa, Queena, Vivienne Westwood, McQueena... popis se nastavlja u nedogled, a Nadine je skupljala umjetnine i ukrasne predmete iz cijeloga svijeta.

 | Autor: 24 sata 24 sata

Možda vas zanima Zelena oaza od 250 kvadrata na Tuškancu: Kako je živjeti u susjedstvu Miroslava Krleže? Rubrika Life&style Life&style

Kako izgleda stan u Londonu pogledaj na YouTube kanalu i Videoteci 24sata u subotu u 12 sati. Prati nas i na društvenim mrežama Instagram-u, TikTok-u, Facebook-u, LinkedIn-u te na 24sata.hr.

Photo: 24 sata
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Odlicna vila