Life&style 14. listopada 2015.

DNO – desnica novih obećanja: predizborni performansi

Javnim politčkim performansima na Cvjetnom trgu danas i sutra držat će se alternativan predizboran skup: ad hoc inicijativa naziva “DNO - desnica novih obećanja” predstavlja performanse u izvedbi Brune Isakovića, Siniše Labrovića i Ine Sadić koji će dati svoj obol diskusiji na političkoj sceni.

Politička je kampanja uzela maha, obećanja postaju sve nerealnija, a već u sljedećem javnom nastupu ne zna ih se ni nabrojati. Kako ne bismo ostali promatrači šarade jada, a u svjetlu političkih skretanja udesno i mi zauzimamo svoje mjesto u političkoj areni – i to na poljima koja su (pravim) Hrvatima najbitnija: tradicija, domoljublje, i naravno, navijački ponos.

 | Autor:

Uključivanjem pripadnika romske manjine u svoj performans, Siniša Labrović postavlja pitanja o ljudskim pravima i jednakim mogućnostima za sve Hrvate ili one koji se tako osjećaju. Bruno Isaković uključuje pripadnike navijačkih skupina koji će kroz svoja iskustva „na tribini“ progovoriti o homofobiji i rasizmu kako na sportskim terenima tako i unutar navijačkih skupina općenito. Ina Sladić se laća najosjetljivijeg momenta povijesti od stoljeća sedmog, pokušavajući prizvati hrvatski san na oči naroda koji najradije gleda unazad.

Izvedbe inicijative DNO tiču se najšire publike – opće javnosti i građanstva, a održavaju se u sklopu programa Domina koji razmatra kako komunicirati s publikom.

Komentari 0