Life&style

Djetinjstvo pod reflektorima: za ove dječje zvijezde teret slave je bio pretežak. Evo njihovih sudbina

  • Umjesto da postignu trajni uspjeh, slavu i bogatstvo, neke dječje zvijezde u Americi završile su u vrtlogu alkohola, droge i skandala
  • Teret slave i jako mnogo novca u tako mladoj dobi za njih je bio, izgleda, previše
  • I ove bivše dječje zvijezde također nastavljaju puniti naslovnice, ali ne na dobar način…

„Malo dječjih zvijezda uspijeva izići iz Hollywooda živo ili zdravo“, sažela je svojedobno svoja iskustva glumica Mara Wilson, koja je postala dječja zvijezda kao 'Matilda' u istoimenom filmu. Američki pjevač Aaron Carter iznenada je preminuo 5. studenog 2022. godine u 34. godini života jedan je od tragičnih dokaza za to, a i njegov brat Nick Cartera ponovno je na odvikavanju nakon što su službenici socijalne skrbi zaprijetili da će mu oduzeti skrbništvo nad sinom. No naravno, oni nisu jedini, premda je Aaron možda najtragičniji primjer. Ove bivše dječje zvijezde doživjele su krah nakon svog uspjeha...

Aaron Carter: prvi je album izdao s devet godina

Aaron Carter bio je u središtu pozornosti od djetinjstva. S devet godina izdao je svoj prvi album. Uslijedila su još tri albuma i to 2000., 2001. i 2002. S vremenom se uspjeh smanjivao. Aaron Carter je 2019. javno izvijestio o svojim zdravstvenim problemima na američkoj televiziji. Godinama je patio od anksioznih poremećaja, shizofrenije, manične depresije i poremećaja višestruke osobnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aaron Carter (@aaroncarter)

„Malo dječjih zvijezda uspijeva izići iz Hollywooda živo ili zdravo“, sažela je svojedobno svoja iskustva glumica Mara Wilson, koja je postala dječja zvijezda kao 'Matilda' u istoimenom filmu. Glumica je izgubila majku (od raka) kada je imala 8 godina, a kasnije je pala u depresiju i patila od opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Danas se 36-godišnjakinja ponovno može smijati. Živi povučeno i uspješno radi kao autorica te na sinkronizacijama. Rijetki pozitivan primjer, kako pokazuju razne druge sudbine.

Britney Spears: sa 17 na vrhu, dva desetljeća kasnije na dnu

Tijekom ranih 90-ih, Britney Spears, koja danas ima 41 godinu, vodila je 'The Mickey Mouse Club' s Christinom Aguilerom i Justinom Timberlakeom na Disney Channelu. Ali, Disney je bio samo odskočna daska za Britney Spears. Godine 1999. probila se u glazbene vode sa svojim debi albumom 'Baby One More Time'. Sa samo 17 godina bila je istovremeno na vrhu ljestvice albuma i singlova u SAD-u. Krenula je valom uspjeha i postala idol mnogim tinejdžerima. U privatnom životu također joj je išlo dobro. Nakon romanse s Justinom Timberlakeom, Britney se udala za plesača Kevina Federlinea, rodila dvoje djece, Seana Prestona, danas 18-godišnjaka, i Jaydena Jamesa, danas 17-godišnjaka, i nakratko nestala sa scene.

Nakon razlaza od Federlinea dvije godine kasnije, naglo je promijenila imidž: Išla je na raskošne zabave s Paris Hilton, paparazzi su je slikali bez donjeg rublja, a fotografe je tukla kišobranom. Nezaboravno: Obrijala je kosu u frizerskom salonu. U veljači 2007. otišla je u kliniku za odvikavanje. Tužni vrhunac: Sud joj je oduzeo skrbništvo nad djecom, otac je preuzeo skrbništvo nad Britney, kojeg se konačno oslobodila 2021., nakon 13 godina. Ali, kaos se nastavio. Na Instagramu je objavila golišave slike, najavila vjenčanje sa Samom Asgharijem i izazvala veliku pometnju spontanim pobačajem.

Mjesecima kasnije plesala je na društvenim mrežama, smijala se u kameru. Ali, Britney Spears nije sretna. U kolovozu 2022. suprug Sam Asghari objavio je da se rastaju nakon samo 14 mjeseci braka.

Možda vas zanima Zbog društvenih mreža Sophie Turner razvila je poremećaj prehrane. Terapeutkinja živi s njom i pazi da jede... Rubrika Life&style Life&style

Macaulay Culkin: obožavanom klincu trebale su godine da se izvuče

Njegove filmove mnogi gledatelji jednostavno moraju pogledati za Božić. Macaulaya Culkina, koji danas ima 43 godine, svi znaju u ulozi Kevina McCallistera iz filma 'Sam u kući' i 'Kevin sam u New Yorku'. 

Publiku je oduševio i kao Thomas J. Sennett u filmu 'Moja djevojka'. Sredinom 90-ih, međutim, ponude uloga su prestale, a glumac se sklonio u alkohol i drogu. Godine 2004. morao je nakratko u zatvor. Danas se čini da je bivša dječja zvijezda opet bolje. Pred kamerama je zbog novih projekata, a pronašao je i svoju privatnu sreću: Njegova partnerica Brenda Song prvi ga je put učinila ocem 2021., a 2022. stiglo im je i drugo dijete.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Mischa Barton: od teškog odnosa s majkom do klinike

Mischa Barton, koja danas ima 37 godina, započela je svoju karijeru kao dječja zvijezda u filmu 'Šesto čulo'. Godine 2003. postala je međunarodna zvijezda sa 17 godina zahvaljujući 'The O.C. California'. Nakon što je TV serija završila 2006., nastavila je padati. Odnos s majkom, koja ju je vodila kroz život i posao, bio je težak, a Mischa je čak podigla tužbu protiv nje. Godine 2009. Mischa Barton primljena je na kliniku. 

Godine 2012. bivša tinejdžerska zvijezda rekla je u jednom intervjuu: „Paparazzi su uvijek tu. Uvijek. Napadaju vašu psihu. Nitko ne izlazi odande u jednom komadu. Bio je to bijeg.“ Glumica je sada uspjela ostaviti svoju prošlost iza sebe. Danas se ne drogira, više nije opsjednuta mršavljenjem, a čak se vratila i pred kamere.

Amanda Bynes: najveći honorari u Hollywoodu pa put prema dolje

S deset godina je Amanda Bynes, danas 37-godišnjakinja, potpisala ugovor za američki dječji kanal Nickelodeon, a dvije godine kasnije dobila je svoju emisiju 'The Amanda Show', koja je doživjela veliki uspjeh. Bynes je osvojila nagradu Kids Choice Award četiri godine zaredom. Pojavila se u filmovima kao što su 'U laži su kratke noge', 'Što djevojke žele' i 'Lak za kosu'. Godine 2007. bila je jedna od glumica s najvećim prihodima u Hollywoodu. Ali, onda dolazi krah.

Godine 2012. uhićena je zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Godinu dana kasnije ponovno je uhićena, ovaj put zbog droge. Nešto kasnije je Bynes primljena u psihijatrijsku kliniku. Prolila je benzin po susjedovom prilazu i zapalila. Amanda Bynes se i vizualno dosta mijenja: Odlučuje se za tetovaže, piercinge i kratku frizuru - posjećuje i plastičnog kirurga te je, prema vlastitim izjavama, dva puta popravljala nos. 

Amanda Bynes je čista od 2014. godine. U prosincu 2018. diplomirala je na Fashion Institute of Design and Merchandising u Los Angelesu. Bynes je bila pod majčinim skrbništvom od 2013. Skrbništvo je prestalo u ožujku 2022. godine. 

Lindsay Lohan: "Disneyeva kletva": javni ekscesi, zatvor - i sada spas

Poput mnogih dječjih zvijezda, Lindsay Lohan, koja danas ima 37 godina, pogodila je Disneyjeva kletva. Lindsay Lohan postala je svjetski poznata 1998. godine u svojoj prvoj ulozi Hallie Parker i Annie James u filmu 'Zamka za roditelje'. Uslijedili su drugi Disneyjevi filmovi ('Šašavi petak i 'Herbie: Punom brzinom'). Godine 2005. Lindsay Lohan prekinula je suradnju s Disneyem. Nakon toga dospjela je na naslovnice zbog svojih ekscesa u drogama i alkoholu te boravka u zatvoru. 

Ali, bivša dječja zvijezda se sabrala. „Posljednjih nekoliko godina bilo je kao traganje za dušom“, rekla je jednom u intervjuu. Uzela je puno vremena za sebe i imala svojevrsnu 'promjenu scene' s novim ljudima i mjestima. Lindsay je sretna i u privatnom životu: S partnerom Baderom Shammasom u srpnju 2022. dobila je prvo dijete.

Demi Lovato: podeblji medicinski karton do 18-e godine

Droga, depresija, alkohol, bulimija - medicinski karton pjevačice je dugačak i opisuje tužnu sudbinu dječje zvijezde. Demi Lovato proslavila se 2007. uz Jonas Brothers u Disneyjevim filmovima 'Camp Rock' i 'Camp Rock 2'. Sa 12 godina se prvi put okrenula piću i postala ovisna o alkoholu i drogama. Kad je imala 18 godina otišla je na rehabilitaciju. Pjevačica je 2018. hospitalizirana nakon predoziranja i to nakon šest godina apstinencije. 

Danas je Demi Lovato na dobrom putu i sretna je sa svojim novim partnerom. „Najviše od svega, on me nasmijava“, oduševljeno je rekla u jednom intervjuu.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato)

Možda vas zanima Eva Longoria otvorila je dušu o karijeri i privatnom životu: "Bila sam veliko razočaranje za svoju obitelj" Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pr

Komentari 0