Life&style

Dizajnersko remek djelo koje vraća u djetinjstvo: Stolna lampa koja izgleda kao da pušemo balone od sapunice

  • Svaka lampa će ispuniti svoju primarnu funkciju - osvjetlit će prostoriju. No, lampa nam služi i da svojim dizajnom utječe na priču pojedine prostorije
  • konceptni dizajn Air-Shap ponudio je uvid u to kako bi izgledala lampa u obliku i bojama mjehura od sapunice
  • Dizajn je razigran, veseo i momentalno nas vraća u djetinjstvo

Ne moraju sve svjetiljke odgovarati osnovnim oblicima ili čak stvarnosti. Lampe donose svjetlo u prostorije, ali to nije jedino što mogu ponuditi. S vlastitim dizajnom i osobnošću, mogu promijeniti ton sobe jednako učinkovito kao i njihovo svjetlo. Mogu prenijeti osjećaj vedrine, topline ili hladnoće, minimalizma ili ekstravagancije. Svjetiljke mogu imati različite oblike i inspiraciju iz mnogih izvora, prikazujući urođenu ljepotu prirode ili umjetnost stečenu čovječanstvom. 

Možda vas zanima Najljepši boutique hoteli na Jadranu: izdvojili smo 10 baš savršenih Rubrika Life&style Life&style

Nije teško shvatiti inspiraciju za ovo umjetničko djelo koje bi također trebalo biti dizajn za stvarnu svjetiljku. Mnogi od nas imaju lijepa sjećanja na puhanje mjehurića, ponekad vrišteći od veselja dok je svaka kratkotrajna kugla plutala, a zatim pucala. Postoji nešto izvanzemaljsko u mjehurićima jer prikazuju različite dugine boje na svojim prozirnim površinama. Upravo na mjehuriće i djetinjstvo nas podsjeća ovaj razigrani dizajn.

 | Autor: Instagam Instagam

To je ta emocija koju konceptni dizajn Air-Shape pokušava uhvatiti na gotovo eteričan način. Kao da je mjehurić zamrznut u vremenu, zaglavljen u trenutku svog rođenja kada se koleba i podrhtava od blagih vjetrova dok ne poprimi svoj konačni sferni oblik. Njegov oblik ima element neizvjesnosti i krhkosti koji također šalje poruku potencijala i rađanja. Na kraju krajeva, mjehurić ne izlazi jednostavno savršeno oblikovan iz ravne, sapunaste površine.

Naravno, staklo bi bilo savršen materijal za oživljavanje ove ideje. Prelivajuće staklo posebno hvata prizmatične kvalitete površine mjehurića, dok tradicionalne metode puhanja stakla mogu pomoći u stvaranju nasumičnih, ali nježnih izbočina Air-Shapeovog oblika nadahnutog mjehurićima. Metalni prsten ne samo da služi kao vizualni portal iz kojeg se uzdiže delikatni oblik, već također sadrži stvarnu rasvjetu koja postavlja ugođaj za ovaj uređaj.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Lampa Air-Shape može se objesiti na različite načine. Može svaki zid pretvoriti u čarobnu površinu koja je naizgled sposobna generirati snove i maštovite polete. Viseći iznad stolova ili glava, svjetiljka stvara laganu i zabavnu atmosferu koja odražava njezin vlastiti otkačeni dizajn. Kako god ga postavili, osvjetljenje će sigurno promijeniti ton sobe onog trenutka kada svjetlost počne plesati na njezinoj staklenoj površini.

 | Autor: Instagam Instagam

Air-Shape je definitivno upečatljiv koncept za viseću ili zidnu svjetiljku, koji bi se u stvarnosti mogla pokazati teškim. Gotovo kao da je sama svjetiljka previše osjetljiva da bi se unijela u stvarni svijet, blagoslovljena i prokleta da ostane kao plod naše mašte. To je ono od čega se sastoje snovi, baš poput duge i mjehurića.

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0