Life&style

Dizajn koji predstavlja zemlju

U posljednje dvije godine projekti dizajn studija Manufakturist izlagani su na relevantnim izložbama.

Manufakturist je dizajn studio u kojem nastaju, kako kažu, “dovitljiva suvremena rješenja usluga i proizvoda koji oplemenjuju svakodnevni život, odgovorno i profesionalno sugeriraju nove životne navike, prenose inspirativne rituale, propituju pravila tradicije, potenciraju emocije i svakodnevnu zabavu”.

 | Autor:

U posljednje dvije godine projekti dizajn studija Manufakturist izlagani su na relevantnim izložbama u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu, kao i na sajmovima dizajna u Milanu (Ventura Lambrate 2012, Salone Satellite 2011), Parizu — Croatie, la voice, Paris Design Week, Beču — Blickfang, MAK: Vienna Design week, Berlinu — Qubique, Skopju i Sofiji. U studiju sa zagrebačkom adresom od 2012. godine aktivno djeluju Mia Bogovac, Matea Bronić, Maša Milovac i Kristina Volf, sve redom profesionalne dizajnerice sa diplomom Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu.

“Vlastiti dizajn brend nudi nam mogućnost razvoja samostalnog poslovanja i ustrajanja na djelovanju u sferi produkt dizajna. Dijelimo želju za radom na dizajnu proizvoda iza kojih stojimo, što uključuje predanost projektu i preuzimanje odgovornosti za poslovanje. Dizajn je kreativno rješavanje problema pa je tako iz naše perspektive i pokretanje vlastitog studija svojevrstan dizajnerski projekt kreiran prema svjetonazorima koje djelimo unutar grupe”, kazala nam je Matea Bronić, koja tvrdi kako je pri pokretanju njihovog biznisa sigurno bilo prepreka, ali ih nisu tako doživljale. “One su zapravo poticaj da što bolje postavimo poslovnu strategiju. Prepreke su u glavi”, dodaje.

Više saznajte na portalu Poslovni.hr

Photo: None

Komentari 0