Life&style

Dijeta Gwyneth Paltrow opasna je po zdravlje

Na svojoj internetskoj stranici goop.com, glumica Gwyneth Paltrow daje savjete „kako izgubiti 6 kilograma u 4 tjedna“. Stručnjaci upozoravaju kako je ta dijeta opasna po zdravlje!

Želiš li smršaviti do Božića? O takvim i sličnim temama o fitnessu i prehrani piše na internetskoj „lifestyle“ stranici goop.com. Osim savjeta o dijetama i čišćenu organizma, tamo se promoviraju i njihovi vlastiti  „goop-proizvodi“ (naravno, sve bez glutena i veganski). 

 

#juicebeauty #birthdaymakeup #thisis45 😘#itwasyesterday

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

Bez glutena, ugljikohidrata i svaki dan trening 

U svom aktualnom članku Gwyneth Paltrow i trenerice Tracy Anderson savjetuju kako izgubiti šest kilograma u samo četiri tjedna. Taj „savjet“ šokirao je nutricioniste – i stručnjakinju dr. Rhiannon Lamber, koja je  svezi tog članka dala izjavu za „The Independent“. Naime, u spomenutoj dijeti zabranjeno je jesti gluten i ugljikohidrate. Povrh toga se svaki dan savjetuje trening. Dr. Lamber kaže kako je to opasno – jer tijelo treba vrijeme za opravak.

Možda vas zanima Izbaci 500 kalorija dnevno bez da primijetiš! Rubrika Life&style Life&style

Osim toga, slijedeći glumičine savjete gubi se puno vode. Također je znanstveno netočno da odricanje od glutena i ugljikohidrata ubrzava gubitak kilograma. Brojna istraživanja pokazala su da kod dijeta ne pomaže odricanje od jedne prehrambene grupe namirnica, nego smanjenje ukupnog unosa svih namirnica. Stručnjakinja je jasno dala do znanja „kako je ova dijeta opasna i da je treba izbjegavati“. I dodaje. „Potpuno prekrižiti određene namirnice sa menija čista je glupost“.

 

My first ever Met Ball in 1995. #calvinklein #fullcirclemomentcomingup

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

Možda vas zanima Video: Bila sam na slavnoj Victoria's Secret dijeti - i OVO se dogodilo Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0