Life&style 24. ožujka 2015.

Detalji za kuhinju u duginim bojama

1/18

Boje su izrazito važne za uređenje doma, ali i naše raspoloženje, a to posebno dolazi do izražaja u kuhinji gdje je dozvoljeno i nezamislivo kombiniranje boja i uzoraka.

Kuhinja, osim što je mjesto za pripremu obroka, je i mjesto druženja. Prisjetite se samo tuluma koje ste proveli razgovarajući u kuhinji, ali i obiteljskih kuhanja. Iako trend minimalističkog pristupa kuhinjama ne jenjava, u ovu prostoriju potrebno je unijeti malo boje. S tim se slažu i terapeuti bojama koji tvrde da svaka boja kod nas izaziva određene emocije i zadovoljava određene potrebe.

 | Autor:

Za kuhinju su zato kao stvorene crvena žuta i narančasta. Crvena boja, osim što je boja moći, pobjede i strasti, je i boja koja potiče apetit, dok narančasta izaziva veselje i radost, a žuta podiže energiju, stoga nije neobično da brojni fast food restorani biraju upravo te boje. S druge strane, želite li kuhinju koja će odisati nešto mirnijom atmosferom, odaberite plave, zelene ili ljubičaste detalje koji umiruju tijelo i duh. Plava boja suzbija apetite pa je idealna za osobe koje su na dijeti.

 | Autor:

Čak i ako je vaša kuhinja jednobojna, šareni detalji će je osvježiti. Prednost ovih detalja je što su pristupačni svačijem džepu, a njihov utjecaj na našu svakodnevicu je velik. Ispijanje kave iz omiljene pink šalice, pribor za jelo u neonski zelenoj nijansi ili pak etažer za tortu u nekoliko boja promijenit će izgled vašeg stola, podići raspoloženje, ali i unijeti dašak svježine u kuhinju.

 | Autor:

Danas dizajneri elektroničkih uređaja također idu u korak s trendovima. Bijela tehnika nije nužno bijela, dapače, sve se češće u kolekcijama pronalaze kućanski aparati u bojama duge. Iako je bijela i dalje najpopularniji odabir, ne treba zanemariti prednosti kućanskih aparata u drugim bojama. Crveni toster, plavi mikser ili žuti hladnjak mogu unijeti dozu boje i razigranosti u vašu kuhinju na dulje vrijeme.

 | Autor:

Kada kombinirate ovakve detalje, nemojte se voditi nikakvim pravilima, jer sve je dozvoljeno. Pošto se radi o detaljima koji se lako pospremaju te ne unose nered. Jarke boje odlično pristaju jedna uz drugu. Ako je osnovna boja bijela, nema razloga da na svom blagovaonskom stolu ne posložite raznobojne čaše, tanjure, vrčeve i pribor za jelo. Ove sezone je sve dopušteno.

Više slika i cijene proizvoda pogledaj u galeriji...

Komentari 0