Lifestyle Living 199 prikaza 12. studenoga 2015.

Dekorirajte svoje eksterijere sa stilom

Thinkstock.
1/7

Bliže se dani kada se osim ukrašavanjem interijera, treba pozabaviti i ukrašavanjem eksterijera. Ponuda u trgovačkim centrima je velika i raznolika: od velikih svjetlećih snjegovića i Djeda Božićnjaka u prirodnoj veličini do decentnih ukrasa i kuglica.

Svatko želi da mu kuća za Božić i Novu godinu blista izvana i iznutra. U interijerima se obično radi o ukusno okićenom božićnom drvcu i adventskom vijencu, dok se kada su eksterijeri u pitanju treba više pomučiti. Trud uložen u dekoraciju vrta ponekad ide do apsurda te je u SAD-u sasvim uobičajeno da se cijela susjedstva međusobno natječu u broju lampica ili ukrasa.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Kako biste sami izbjegli scenarij iz filma "Najluđi Božić" u kojem se Chevy Chase trudi držati stvari pod kontrolom i u isto vrijeme postaviti nebrojeno mnogo lampica na krov, dobro razmislite koliko vremena ste uopće spremni utrošiti u dekoriranje, ali i skidanje dekoracija. Osim toga, ukrasi za eksterijere su nerijetko skuplji zbog posebnih specifikacija, ali skloniji kvaru zbog vanjskih utjecaja a ne smiju se zaboraviti niti dodatni produžni kablovi. Želite li iskoristiti ukrase od prošle godine, svakako na vrijeme provjerite rade li.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

 | Autor: Thinkstock Thinkstock Jedan od najpopularnijih načina ukrašavanja su božićne lampice u cijevi. Lako se postavljaju, dovoljno su dugačke da njima ukrasite veću površinu i dolaze u nekoliko boja. Za Božić sa stilom predlažemo one u bijeloj ili žutoj boji jer pristaju uz sve boje fasada. Postavite ih na ogradu balkona (u zgradama) ili pak uz rub krova te učvrstite građevinskom klamericom kako bi cijev bila zategnuta.

Postavljate li ukrasne figure, neka sve budu istog stila i ravnomjerno raspoređene u cijelom vrtu. Božićna drvca u vrtu često završe ukrašena samo lampicama, ali uvijek možete iskoristiti ukrase koji su nešto otporniji na vanjske uvjete. Umjesto staklenih odaberite one od plastike ili prirodnih materijala koji se neće brzo uništiti.

Bez obzira živite li u kući ili stanu, božićni vijenac na vratima je nešto što će itekako uljepšati vaš eksterijer. Vijenac od šiblja, paprati, slame, mahovine, kuglica, kutijica zamotanih poput darova – nebrojeno mnogo stilova omogućuje da svatko pronađe nešto za sebe. Vijenac uvijek učvrstite s unutarnje strane vrata ljepljivom trakom kako bi lijepo visio.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Imate li veliki vrt, postavite dekoracije tamo gdje ih ljudi najmanje očekuju. Ukrasite svoj poštanski sandučić vrpcama, a na svjetiljku nad samim ulazom u kuću stavite imelu (i uhvatite osobu koju želite poljubiti na tom mjestu). Ako imate vrtni namještaj koji ne unosite u kuću, uvijek možete postaviti tople deke i grijalice te provesti dan na otvorenom uz svjetlost svijeća i čaj s rumom. Ideja vam se ne čini privlačnom? Umotajte velike kutije u ukrasni papir i postavite na klupice ili stoliće na terasi i natjerajte svoje goste da se zapitaju jeste li i za njih pripremili pokoje iznenađenje.

Po kojim cijenama možete kupiti božićno drvce, provjerite na Pametnoj Kuni

U galeriji pronađite još slika za inspiraciju...

Komentari 0