Life&style

Dekoracije za Uskrs: Kako najljepše ukrasiti dom ovoga uskrsnog razdoblja

  • Uskrsne dekoracije za dom svakako su jedan od najljepših dijelova proljetnog uređenja
  • Proljetne pastelne boje i dekoracije za Uskrs od različitih materijala tvoj će dom učiniti posebnim!
  • Umjesto da ih kupuješ, mnoge uskrsne dekoracije možeš napraviti i uradi sam projektima kod kuće!

Sezona proljetnog i uskršnjeg dekoriranja i ukrašavanja doma dekoracijama za Uskrs već je počela. Dekoracije za Uskrs sve nas vesele jer napokon u uređivanju doma možemo iskoristiti sve nijanse lijepih pastelnih boja koje su nam nedostajale preko zime.

Uskršnje košare, pisanice, zečevi i mnogo cvijeća samo su dio omiljenih uskrsnih dekoracija za dom. Uređivanje doma za blagdane mnogima je omiljena razbibriga, a ideje za dekoracije za Uskrs svake su godine sve maštovitije.

Ako si ljubiteljica „uradi sam“ projekata, uradi sam uskrsne dekoracije sigurno ti nisu strane, a mi ti danas donosimo pregršt prijedloga kako da predivne uskrsne dekoracije i ove godine napraviš sama.

Neovisno o tome želiš li raditi uskrsne dekoracije za stol, uskrsne dekoracije za vrata ili vezano uz materijale, uskrsne dekoracije od drveta ili uskrsne dekoracije od papira, za tebe imamo mnogo ideja kojima se možeš inspirirati!

Uskrsne dekoracije - uradi sam

Lijepim uskrsnim dekoracijama za dom u svoj životni prostor zasigurno možeš unijeti više topline i pozitivne energije. Svejedno voliš li više moderno ili tradicionalno uređenje, dekoracije za Uskrs savršeno će pristajati tvojem dom i upotpuniti proljetni blagdanski ugođaj!

Dominantne kod uskrsnih dekoracija svakako su one pastelne nijanse žute, zelene, plave i roze. Dodavanje proljetnog cvijeća poput tulipana ili narcisa također će biti savršen pogodak!

Tvoja obitelj i gosti sigurno će se u tvojem domu ukrašenom uskrsnim dekoracijama poput uskrsnih košara, jaja i cvijeća osjećati ugodno i dobrodošlo.

Svi s vremena na vrijeme obožavamo “uradi sam” projekt, a posebno nas veseli kad napravljenim ukrasima možemo dekorirati naš dom! Uskrsne dekoracije uradi sam većinom ne zahtijevaju previše vremena, a divno će kreirati dekor za tvoj dom. Ukrašavanje uskrsnim dekoracijama za dom najbolje je početi uskrsnim dekoracijama za stol i vrata. 

Uskrsne dekoracije za stol 

Za stol prvo možeš odabrati vintage pribor za jelo s cvjetnim uzorkom, kao i tanjure, da baš sve ima prizvuk proljeća! Uskrsni stol osim finom hranom i prigodnim priborom za jelo, možeš dodatno ukrasiti i maštovitim uskrsnim dekoracijama.

Vaza s cvijećem i pisanicama pravi je spoj proljetnih i uskrsnih dekoracija

Proljetno cvijeće svakako će savršeno pristajati aranžirano u vazi samostalno ili s dodacima zelenila, grana ili pisanicama u boji. Staklenke ili posudice također možeš napuniti pisanicama i postaviti na stol kao savršenu uskrsnu dekoraciju za stol.

Jaja možeš obojati, a možeš ih nekoliko ostaviti u prirodnoj boji. Zatim u vazu dodaj vodu i cvijeće.

Salvete u obliku zečića preslatki su dodatak uskrsnih dekoracija blagdanskom stolu

Brzi način da “podigneš” izgled svog uskrsnog stola je da salvete aranžiraš u obliku zečića. Salvetu savij u traku, a zatim ju formiraj u obliku slova U. preklopi dva kraja i spoji ih vrpcom, a u sredinu gdje je ostalo prostora kad salvetu staviš na tanjur, možeš položiti jaje u boji!

Pastelne staklenke super su proljetna, ali i uskrsna dekoracija!

Za proljetno i osvježavajuće ukrašavanje stola, oboji staklenke u pastelne boje. Lijepe, nježne boje dat će vedrinu tvome prostoru i sjajno poslužiti kao vaze cijelog proljeća, ali i kao odlične dekoracije za Uskrs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @pastelspastel

Uskrsne dekoracije vrata

Osim uskrsnih dekoracija za stol, jako efektne mogu biti i uskrsne dekoracije za vrata. Uskrsne dekoracija za vrata većinom su maštoviti i šaroliki vjenci.

Vijenac od pisanica kao savršena uskršnja dekoracija za vrata

Savršena dekoracija za Uskrs koja će prekrasno ukrasiti tvoj vrata. Na kolut ili vijenac od mahovine možeš zalijepiti jaja u boji te dodati i još zelenila i cvijeća, za pravi proljetni vijenac!

Pom pom vijenac je za one koji vole posebne uskršnje dekoracije

Ovakav slatki vijenac bit će zanimljiva i neobična dekoracija za Uskrs. Pom pom loptice jednostavno možeš zalijepiti na vijenac, a zatim dodati razne ukrase poput pisanica i zečića ili čak i pom pom lopticama dodati uši.

Uskrsne dekoracije od papira

Ukrasi od papira lagani su za napraviti, a svojim živopisnim bojama podižu svako uskrsno uređenje. Dekoracije za Uskrs od papira možeš napraviti i od nepotrošenog papirnatog materijala koji ti je ostao ili prenamijeniti već postojeće koje možda imaš od drugog dekoriranja.

Papirnate saće odlična su i jednostavna dekoracija za Uskrs

Umjesto da baciš staru dekoraciju, na papirnate saće možeš dodati uši, oči, nos i brkove i pretvoriti ih u zečiće! Možeš ih i jednostavno ostaviti bez dodatne dekoracije i aranžirati ih kao uskršnja jaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Amy (@gingerhearts)

Papirnato cvijeće ne miriši, ali je svejedno efektna uskršnja dekoracija

Iako je svježe i živo cvijeće svakako efektnije vidjeti kao dio uskrsnih dekoracija i cvijeće izrađeno od papira može jednako lijepo izgledati. Možeš napraviti samo cvjetove pa ih posložiti na stol ili oblikovati krep papir u cvjetove sa stabljikom i aranžirati ih u vazu.

Uskrsne dekoracije od drveta

Drvo je odličan prirodan materijal od kojeg također možeš izraditi lijepe dekoracije za Uskrs. Motivi uskršnjih zečića i pisanica su najčešći, a inspirativnih ideja za projekte kojima se možeš poslužiti ima bezbroj!

Drvena košara s pisanicama savršena je uskrsna dekoracija za blagdanski stol

Ako tražiš jednostavnu, a efektnu dekoraciju za Uskrs i uskrsni stol, ovo je prijedlog za tebe! Šarene pisanice, a možeš dodati i cvijeće jednostavno posloži u drvenu košaru ili kutijicu koja će biti savršena uskrsna dekoracija.

Uskrsni zečić od drvenih sladolednih štapića prava je štedljivo osviještena uskrsna dekoracija

Za ovaj uradi sam projekt dekoracije za Uskrs trebat će ti dosta drvenih štapića od sladodela kako bi ih posložila i oblikovala u preslatkog zečića. Ovu uskrsnu dekoraciju kao ukras možeš ostaviti u svom domu i nakon blagdanskog razdoblja kao savršeni dodatak dnevnom boravku ili dječjoj sobi! Najbolje je što ćeš iskoristiti štapiće od sladoleda koji bi inače završili u smeću!

 | Autor: makeanddocrew.com makeanddocrew.com Uskrsni zečić izrađen od drvenih štapića od sladoleda

Suho cvijeće Možda vas zanima Suho cvijeće: 7 biljaka koje su najljepši ukras doma (i 5 načina da ih dekoriraš) Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0